Gwiazdy programu Europa da się lubić zapraszają w niezwykłą kulinarną podróż!EUROPA W KUCHNIPełna ciepła i humoru książka kucharska przeplatana licznymi fotografiami i osobistymi poradamiPaolo Cozza, Elisabeth Duda, Theofilos Vafidis, Conrado Moreno, Walentyna Jałocha i Kevin Aiston w rozmowach z warszawską restauratorką i dziennikarką Joanną Pawełczak zdradzają sekrety smaków i zapachów wielu wspaniałych narodowych potraw.Prostym, oryginalnym, apetycznym przepisom na tradycyjne dania i rodzinne przysmaki towarzyszą barwne opowieści, ciekawostki, anegdoty oraz nostalgiczne wspomnienia z dzieciństwa.Dowiedz się, do czego zdolny jest Włoch, żeby dobrze zjeść, gdzie w Europie kiełbasa domowej roboty jest na wagę złota, który naród naprawdę wymyślił pizzę i gdzie najdłużej jada się posiłki.Poznaj niezawodny przepis na grecki obiad, za który pokocha cię teściowa, i na wykwintną angielską kolację dla szefa, po której z pewnością dostaniesz podwyżkę.Przekonaj się, że gotowanie to nie tylko wielka przyjemność i prawdziwa sztuka, lecz także najlepszy sposób na okazywanie uczuć.Europa naprawdę da się zjeść, i to ze smakiem!
Informacje dodatkowe o Europa w kuchni:
Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
9788375150452
Liczba stron: 204
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,