Elemelementarz

Dzieło, które oddajemy dziś w Wasze ręce (mam nadzieję czyste), ma pomóc nie tylko w uczłowieczaniu Pana Tytusa de Zoo, ale i reszcie obywateli i obywatelniątek w osiągnięciu umiejętności bezjąkającego czytania oraz pisania w znakomitej, czytelnej, pięknej kaligrafii.
Wasz Papcio Chmiel

A'Tomek: - Tytus jest już na tyle rozwinięty, że można go uczyć czytać i pisać. Ułożyłem dla niego specjalny ELEMENTARZ.
Romek: - Obawiam się, że zbyt późno jak na 57-letniego pierwszoklasistę.
Papcio: - Na naukę nigdy nie jest za późno.

Niniejszy ELEMELEMENTARZ został zatwierdzony do użytku na terenie Republiki TRAPEZFIKU - Afryka Środkowa, przez Panią Hopsasa, minister EDUKACJI WSZECH NAUK I BEZECEŃSTW. Sponsorowany przez Companię Europ Cocosmediaprósh, jest rozprowadzany po szkołach i Domach Wesołych Nieudaczników. Prosi się obdarowanych użytkowników o wpisanie poniżej swoich danych personalnych, wklejenie aktualnej fotografii lub odcisku palucha.
Po wykorzystaniu całości nauk z ELEMELEMENTARZA należy przekazać dzieło młodszemu analfabecie.

Informacje dodatkowe o Elemelementarz:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2015-05-07
Kategoria: Komiksy

Kup książkę Elemelementarz

Elemelementarz - opinie o książce

Tytus, Romek i A'Tomek jako rycerze Bolesława Krzywoustego z wyobraźni Papcia Chmiela narysowani
Henryk Jerzy Chmielewski0
Okładka ksiązki - Tytus, Romek i A

Papcio znowu zaskakuje swoich czytelników! Kolejny, szósty już album historyczny przygód Tytusa, Romka i A'Tomka. Tym razem bohaterowie komiksu zostają...

Tytus, Romek i A'Tomek. Złota księga przygód VII
Henryk Jerzy Chmielewski0
Okładka ksiązki - Tytus, Romek i A

Siódmy, przedostatni już tom wybranych przygód Tytusa, Romka i A'Tomka, a w nim aż cztery książeczki o podróżach w makro i mikrokosmosie: III - „Tytus...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska