Dzieje wrocławskiej gastronomii

Ocena: 0 (0 głosów)
Fascynująca historia miasta opowiedziana od strony stołu. Od stuleci spotkania w miejscach publicznych były jedną z najważniejszych form kontaktów towarzyskich. Spotykali się więc wrocławianie oraz goszczący w grodzie nad Odrą podróżni w karczmach, piwiarniach, winiarniach, kawiarniach, restauracjach, knajpkach i innych lokalach. Spędzali czas przy piwie, winie, kawie czy smacznym obiedzie, rozmawiając z przyjaciółmi, wysłuchując koncertów, czytając prasę. Poznawali nowych ludzi czy wreszcie smakowali nowe trunki i nieznane jeszcze specjały, których wszak nie brakowało w kartach dań wrocławskiej gastronomii. Dzieje gastronomii Wrocławia to także przypomnienie czołowych postaci tej Pokaż więcej >

Informacje dodatkowe o Dzieje wrocławskiej gastronomii:

Wydawnictwo: Dolnośląskie
Data wydania: 2012-04-20
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
ISBN: 978-83-245-9098-8
Liczba stron: 415

więcej

Kup książkę Dzieje wrocławskiej gastronomii

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Dzieje wrocławskiej gastronomii - opinie o książce

Inne książki autora
Jarmark bożonarodzeniowy w dawnym Wrocławiu
Grzegorz Sobel0
Okładka ksiązki - Jarmark bożonarodzeniowy w dawnym Wrocławiu

Jarmark bożonarodzeniowy w dawnym Wrocławiu jest wehikułem czasu, który zabiera czytelnika w rozpoczynającą się niemal 300 lat temu podróż po Wrocławiu...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk
 Baśka. Łobuzerka
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Dziennik Rut
Miriam Synger
Dziennik Rut
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy