Fascynująca historia miasta opowiedziana od strony stołu.
Od stuleci spotkania w miejscach publicznych były jedną z najważniejszych form kontaktów towarzyskich. Spotykali się więc wrocławianie oraz goszczący w grodzie nad Odrą podróżni w karczmach, piwiarniach, winiarniach, kawiarniach, restauracjach, knajpkach i innych lokalach. Spędzali czas przy piwie, winie, kawie czy smacznym obiedzie, rozmawiając z przyjaciółmi, wysłuchując koncertów, czytając prasę. Poznawali nowych ludzi czy wreszcie smakowali nowe trunki i nieznane jeszcze specjały, których wszak nie brakowało w kartach dań wrocławskiej gastronomii. Dzieje gastronomii Wrocławia to także przypomnienie czołowych postaci tej Pokaż więcej >
Informacje dodatkowe o Dzieje wrocławskiej gastronomii:
Wydawnictwo: Dolnośląskie
Data wydania: 2012-04-20
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
ISBN:
978-83-245-9098-8
Liczba stron: 415
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,