Była zimna styczniowa noc, kiedy zdarzyła się ta rzecz niewybaczalna, nie do pomyślenia”. Tak zaczyna się opowieść o Dinie, której życie w krótkiej chwili rozpadło się niczym kryształ na dziesiątki drobnych kawałków.
Wracała z pracy... Akurat zepsuł się jej samochód... Co prawda było już późno, ale kampus był blisko... Nim jednak tam dotarła, dopadł ją ten mężczyzna ze starego kombi... W jednym momencie jej przyszłość stała się ciemną plamą, która z każdym dniem zdawała się coraz bardziej przerażać.
Potem nadeszły dni, o jakich chciała zapomnieć. „Trzeba tylko – usłyszała chyba w klinice – pozbyć się tego, co poczęło się w tych przerażających okolicznościach... To niegroźny zabieg…" Czy jednak na pewno? To pytanie formułowane na różne sposoby wracało do niej niczym echo, przynosząc same wątpliwości…
Informacje dodatkowe o Dziecko pokuty:
Wydawnictwo: Bogulandia
Data wydania: 2014-07-18
978-83-63097-27-1
Przeczytane:2017-10-01, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki (2017),
Rewelacyjna książka! Doskonale świadectwo tego jak zło można przemienić w dobro i budować miłość miłością! Doskonały przykład zawierzenia Bogu prowadzącego przez życie, ale także ukazanie hipokryzji często czołowych przedstawicieli chrześcijaństwa!
Z pewnością sięgnę po inne pozycje autorki!