Prezentujemy receptury na przyrządzenie rozmaitych dżemów i konfitur nie tylko z rodzimych owoców (znajdzieszjak powidła śliwkowe czy konfitura malinowa), ale także tych bardziej egzotycznych, jak choćby cytrusy czy mango. Ponadto zachęcamy do zmierzenia się z nieco zapomnianymi sokami, syropami i kompotami - zdecydowanie zdrowszymi od napojów dostępnych w sklepach. Nasze porady przeprowadzą Cię przez wszystkie etapy przygotowywania domowych przetworów - od momentu zakupu surowca po niuanse pasteryzowania czy przechowywania.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2015-07-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Jest to przewodnik po literaturze zarówno dla gimnazjalistów, jak i dla starszych uczniów szkoły podstawowej. Zawiera ponad 650 haseł i jest największym...
Miniprzewodnik Wydawnictwa Bezdroża opisujący najważniejsze atrakcje turystyczne miasta bądź regionu. Poznasz historię miejsca, przeczytasz opisy atrakcji...
Chcę przeczytać,