Prezentujemy receptury na przyrządzenie rozmaitych dżemów i konfitur nie tylko z rodzimych owoców (znajdzieszjak powidła śliwkowe czy konfitura malinowa), ale także tych bardziej egzotycznych, jak choćby cytrusy czy mango. Ponadto zachęcamy do zmierzenia się z nieco zapomnianymi sokami, syropami i kompotami - zdecydowanie zdrowszymi od napojów dostępnych w sklepach. Nasze porady przeprowadzą Cię przez wszystkie etapy przygotowywania domowych przetworów - od momentu zakupu surowca po niuanse pasteryzowania czy przechowywania.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2015-07-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
To nie jest zwykła kolorowanka. Starannie dobrane rysunki i zadania mają na celu rozwijanie umiejętności logicznego myślenia, wyrabiają spostrzegawczość...
Powołaniem Chopina było bez wątpienia komponowanie, co do tego nikt nie ma najmniejszych wątpliwości. Ale, co może mniej oczywiste, ten słynny kompozytor...
Chcę przeczytać,