Prezentujemy receptury na przyrządzenie rozmaitych dżemów i konfitur nie tylko z rodzimych owoców (znajdzieszjak powidła śliwkowe czy konfitura malinowa), ale także tych bardziej egzotycznych, jak choćby cytrusy czy mango. Ponadto zachęcamy do zmierzenia się z nieco zapomnianymi sokami, syropami i kompotami - zdecydowanie zdrowszymi od napojów dostępnych w sklepach. Nasze porady przeprowadzą Cię przez wszystkie etapy przygotowywania domowych przetworów - od momentu zakupu surowca po niuanse pasteryzowania czy przechowywania.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2015-07-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Siedmiotomowa seria Skarby polskich muzeów prezentuje arcydzieła sztuki w polskich muzeach narodowych. Każdy tom zawierał będzie około 250-300 najcenniejszych...
Na kąpieliska termalne po zdrowie, urodę i wypoczynek! Przewodnik opisuje najciekawsze kąpieliska Słowacji i Węgier, a także pierwsze w Polsce kąpielisko...
Chcę przeczytać,