Prezentujemy receptury na przyrządzenie rozmaitych dżemów i konfitur nie tylko z rodzimych owoców (znajdzieszjak powidła śliwkowe czy konfitura malinowa), ale także tych bardziej egzotycznych, jak choćby cytrusy czy mango. Ponadto zachęcamy do zmierzenia się z nieco zapomnianymi sokami, syropami i kompotami - zdecydowanie zdrowszymi od napojów dostępnych w sklepach. Nasze porady przeprowadzą Cię przez wszystkie etapy przygotowywania domowych przetworów - od momentu zakupu surowca po niuanse pasteryzowania czy przechowywania.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2015-07-30
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
Tradycja chrześcijańska od samego początku była bardzo przywiązana do aniołów. Ci, którzy pojawiają się w Biblii, towarzyszą, pocieszają, przynoszą orędzia...
Książka podzielona jest na cztery części, z których dwie poświęcone są dekoracjom wnętrza domu, jedna prezentuje pomysły uprzyjemniające świąteczne dni...
Chcę przeczytać,