Dunbridge Academy. Tylko z tobą

Zabawna i wzruszająca. Lekka, ale wartościowa. W tej książce znajdziecie bohaterów, których pokochacie, tajemnicę, którą zapragniecie odkryć, i miejsce, które stanie się waszym domem - bo tym właśnie jest Dunbrigde Academy.

Marta Łabęcka, autorka serii ,,Flaw(less). Opowiedz mi naszą historię"

Nie chcę być dla niej kimkolwiek, chcę być dla niej wszystkim.

Charles Sinclair od piątej klasy jest najlepszym przyjacielem Victorii Belhaven-Wynford. Tori zwierza mu się ze wszystkiego - no dobrze, prawie wszystkiego. Nie może mu przecież powiedzieć, że źle się czuje w towarzystwie swojego chłopaka ani że od jakiegoś czasu intucja podpowiada jej, że nie łączy ich prawdziwa miłość. Ale może to tylko wrażenie? Zresztą po co miałaby zawracać tym głowę Sinclairowi, skoro on teraz skupia się na Eleanor, z którą wystąpi w szkolnym przedstawieniu. Na domiar złego reżyserką spektaklu jest właśnie Tori - a ona uświadamia sobie, że nie potrafi patrzeć obojętnie na świetnie dogadujących się Sinclaira i Eleanor... Czy Tori pójdzie za głosem serca i odkryje, że prawdziwa miłość czeka na nią tam, gdzie najmniej się tego spodziewała?

Drugi tom bestsellerowej serii, która podbiła serca tysięcy polskich czytelników! Bramy Dunbridge Academy otwierają się po raz kolejny - jesteście gotowi poznać pozostałych uczniów?

Sarah Sprinz to niemiecka autorka, która już jako czternastolatka pisała swoje pierwsze teksty i publikowała je on-line. Od 2017 roku jej powieści są wydawane w postaci książek papierowych. Początkowo publikowała je pod pseudonimami: Cara Mattea lub Sarah Heine. Sarah uwielbia spędzać popołudnia w kawiarniach oraz spacerować brzegiem Jeziora Bodeńskiego. Aktywnie działa w mediach społecznościowych, gdzie lubi rozmawiać ze swoimi czytelnikami. Jej najnowsza seria ,,Dunbridge Academy"wkrótce po premierze znalazła się na liście bestsellerów ,,Spiegela".

Informacje dodatkowe o Dunbridge Academy. Tylko z tobą:

Dunbridge Academy. Tylko z tobą - opinie o książce

Avatar użytkownika - zakochanawksiazk
zakochanawksiazk
Przeczytane:2023-10-26, Ocena: 5, Przeczytałem,

To moje drugie spotkanie z twórczością autorki. Książka "Dunbridge Academy. Tylko z Tobą" jest drugim tomem serii #dunbridgeacademy opowiadającej o uczniach tej elitarnej szkockiej szkoły. Książki opowiadają o różnych parach bohaterów, jednak moim zdaniem najlepiej czytać je w odpowiedniej kolejności żeby zrozumieć wszelkie zależności oraz ciąg przyczynowo - skutkowy wszystkich wydarzeń. Zacznę od tego, że książka jest naprawdę pięknie wydana, Wydawnictwo zadbało tutaj naprawdę o każdy detal - ja jestem zachwycona! W książce znajdziemy motyw friends to lovers. Stylistyka i język jakim posługuje się autorka jest bardzo lekki, prosty i przyjemny co sprawia, że książkę czyta się naprawdę ekspresowo, ja te czterysta stron pochłonęłam w jedno popołudnie i nie odłożyłam książki póki nie poznałam zakończenia. Fabuła została w interesujący sposób nakreślona i równie dobrze poprowadzona, a bohaterowie zarówno pierwszo jak i drugoplanowi naprawdę świetnie wykreowani, to postaci z którymi śmiało moglibyśmy się utożsamić w wielu kwestiach, podzielając podobne troski i dylematy. Historia została przedstawiona z perspektywy Victorii i Charles, co pozwoliło mi lepiej ich poznać, dowiedzieć się co czują, myślą, z czym się borykają, a tym samym mogłam lepiej zrozumieć ich postępowanie oraz decyzję. Obie postaci już polubiłam w pierwszym tomie i byłam ogromnie ciekawa ich historii. Ich relacja została w naprawdę świetny sposób poprowadzona. Akcja powieści rozgrywa się w szkockiej szkole Dunbridge Academy, za której murami dzieje się naprawdę sporo - obserwujemy pierwsze miłości, przyjaźnie, sprzeczki i dramy, które wywołują w Czytelniku wiele skrajnych emocji! Bardzo mi się podobał wątek związany ze sztuką "Romeo i Julia", momentami czułam się tak jakbym sama brała udział we wszystkich próbach, przymiarkach. Cudownie, że mogłam się dowiedzieć co słychać u bohaterów pierwszej części - Henrego i Emmy, bo bardzo ich polubiłam. Autorka w swojej powieści porusza wiele ważnych, życiowych i ponadczasowych tematów, które tak naprawdę mogą spotkać każdego z nas. Autorka serwuje tutaj naprawdę zaskakujące zakończenie.. czegoś takiego się nie spodziewałam. Świetnie spędziłam czas z tą książką i już nie mogę się doczekać kolejnego tomu i kolejnej pary bohaterów. Polecam!

Dunbridge Academy. Na zawsze twoja
Sarah Sprinz0
Okładka ksiązki - Dunbridge Academy. Na zawsze twoja

Dunbridge Academy. Tam gdzie ty
Sarah Sprinz0
Okładka ksiązki - Dunbridge Academy. Tam gdzie ty

Mógłby być wszędzie, ale jest właśnie tutaj...   Emma dostaje się na upragnioną roczną wymianę - do elitarnej szkockiej szkoły Dunbridge Academy, gdzie...

Rok szarańczy
Terry Hayes