Dubajskie namiętności

Kalila, młoda służąca na dworze szejka Dubaju otrzymuje niecodzienną propozycję. Jej obecny pan chce ją oddać w ręce innego, a ona tak naprawdę nie ma wyboru. W tym świecie rządzą mężczyźni, a jako sierota przygarnięta i wychowana przez starszą kobietę nie zaznała innego życia. Odkąd pamięta, była służącą w arabskich pałacach. Jej nowy pracodawca dostrzega jej piękno i przydziela ją do zupełnie innych obowiązków niż dotychczas. Czy Kalila pokona nieśmiałość, by ukazać swoje ciało, kiedy Malik zechce ją namalować? Dubaj skrywa wiele sekretów, jednym z nich jest ona ? służąca i muza Malika.

Informacje dodatkowe o Dubajskie namiętności:

Data wydania: 2023-06-01
ISBN: 9788367200233

Kup książkę Dubajskie namiętności

Dubajskie namiętności - opinie o książce

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2023-07-13, Ocena: 6, Przeczytałam,

„Dubajskie namiętności” to gorący romans z wieloma zaskakującymi momentami i barwnymi bohaterami .
Poznajemy Kalilę będąca służąca u szejka w Dubaju.Później zostaje oddana Malikowi,który jest wielką zagadką.Oboje kochają malarstwo.Malik oczarowany pięknem dziewczyny pragnie ją namalować…

Muszę się przyznać,że byłam przekonana o przewidywalności fabuły.Aż tu nagle autorki totalnie mnie zszokowały zawartą historią w tej książce.Otrzymujemy zasady służby panujące u Dubajskich szejków.Ich oddanie,brak sprzeciwu i wykonywanie sumiennie swojej pracy.Nasza Kalila jest idealna służąca z duszą romantyczki.Za skryta dziewczyna chowa się pełna temperamentu osoba pragnąca kochać i być kochana.

Nowe uczucie,pożądanie i oddane sprawia ze powieść jest niesamowicie gorąca.Spora dawka pikanterii i wewnetrznych rozterek bohaterów spowoduje trudność w odłożeniu powieści.Ekspresowo ja się czyta za sprawa szybkiej akcji i elementów zaskoczenia w fabule!
Malik jest postacia,którą sie zarazem lubi i nienawidzi.Swoim zachowaniem miałam ochotę nim potrząsnąć oraz sprawić,by wreszcie sie zdecydował czego chce.Ostatecznie życie pokazało mu środkowy palec i wybrało za niego…

Zakończenie jest zdecydowanie za szybkie.To początkiem nowej fascynującej kontynuacji na które czekam z utęsknieniem.Pragnę dowiedzieć się co los szykuje Kalili w nowym miejscu oraz jakie decyzji podejmie Malik….

Z całego serca polecam wam tą książkę

Avatar użytkownika - czytam_book
czytam_book
Przeczytane:2023-07-23, Ocena: 5, Przeczytałem,

RECENZJA?

Cześć.

Co powiecie na podróż do Dubaju?

Nigdy nie czytałam książek o arabskich szejkach i służących, a także zwyczajach, które panują w tym kraju.

,,Dubajskie namiętności" Charlotte Mils, Paula Ciulak, wydawnictwo Spark.

Książka jest delikatnym romansem, który szybko się zaczyna i też szybko kończy. Fabuła jest bardzo ciekawa  i sporo się dzieje jak na to, że książka jest dość cienka. Cala historia kończy się w sposób otwarty i być  może będzie kontynuacja, która pozwoli lepiej poznać bohaterów. Zabrakło mi pomiędzy bohaterami chemii i emocji, coś było ale dla mnie trochę mało.

Miałam też problem z główną bohaterką, a mianowicie z jej częstą zmianą zdania.

Czytając sporo dowiedziałam się o kulturze jaka panuje w tym kraju i te wątki śledziłam  z dużą ciekawością.

Pomimo kilku minusów warto sięgnąć po książkę.

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk