Dubaj i okolice. Travelbook. Wydanie 1

Dubaj - początkiem dwumilionowej stolicy emiratu o tej samej nazwie była wioska poławiaczy pereł. Metropolia powstała w ciągu ostatnich kilkudziesięciu lat dosłownie na pustyni i zadziwia swoją nowoczesnością i liberalnym podejściem do zachodniego stylu życia. Znajdziemy tu najwyższy budynek świata, sztuczne archipelagi wysp na lazurowych wodach Zatoki Perskiej, wielokulturową, bardzo liczną społeczność imigrantów z całego świata oraz świetnie rozbudowaną bazę turystyczną.

Travelbook to Twój niezastąpiony towarzysz podróży. Wskaże Ci najważniejsze atrakcje, podpowie, czego szukać poza głównymi szlakami i wprowadzi w świat miejscowych obyczajów. Znajdziesz w nim opisy najciekawszych regionów i miast, a sprawdzone informacje praktyczne umożliwią staranne zaplanowanie podróży. Przewodnik wspaniale uzupełniają czytelne mapy, świetne zdjęcia i liczne ramki z ciekawostkami. Wszystko to w połączeniu z poręcznym formatem i atrakcyjną szatą graficzną sprawia, że Travelbook to najlepszy wybór dla ciekawych świata.

Dominika Durtan - podróżniczka i fotografka, urodziła się na Mazurach. Obecnie mieszka i pracuje w Dubaju. Współpracuje z wydawnictwami na trzech kontynentach: Ameryce Północnej, Europie i Azji. Sztuka i muzyka ludowa, piesze wycieczki górskie oraz języki obce to tylko niektóre z inspiracji artystycznych i kulturoznawczych autorki. W wolnym czasie (którego ciągle brak) zajmuje się malarstwem akwarelowym i ilustracją książkową. Od niedawna, wraz z mężem prowadzi dwujęzyczny (polsko-angielski) blog podróżniczo-fotograficzny Natural Born Vagabond:

Informacje dodatkowe o Dubaj i okolice. Travelbook. Wydanie 1:

Wydawnictwo: Bezdroża