W pełni kolorowa wersja mangi Dragon Ball w formacie A5!
Data wydania: 2022-02-01
Kategoria: Komiksy
Genialny wynalazca, doktor Jerzy Spadkowski, konstruuje robota mającego postać małej dziewczynki. Ma to być jego najwspanialsze dzieło, idealny android...
Przeczytane:2022-02-17, Ocena: 5, Przeczytałem,
GOK? W PEŁNEJ PALECIE BARW
Jedna z najsłynniejszych mang w historii powróciła niedawno na polski rynek w wersji kolorowej. Swego czasu na punkcie tej sago oszalał cały świat. Teraz już na taki szał liczyć nie możemy, nadal jednak ,,Dragon Ball", bo o nim mowa, to klasyka i klasa sama w sobie, którą znać warto. I chociaż cały cykl czytałem już niezliczoną ilość razy, w edycję ,,Full Color" wgryzłem się z wielką ochotą i musze powiedzieć, że opowieść wciąż seria bawi tak, jak wtedy gdy miałem kilka, kilkanaście lat i odkrywałem ją po raz pierwszy. Ale co się dziwić, to w końcu shounen idealny, a przy okazji doskonała lektura czy znacie serię, czy jakimś cudem jeszcze nie mieliście okazji jej czytać, a czwarty tom to kwintesencja wczesnych rozdziałów serii.
Tenkaichi Bud?kai, czyli turniej walki, trwa. Pojedynek Gok? i jego mistrza zbliża się do końca, ale jak ten drugi ma sobie poradzić, kiedy nasz dzielny bohater zmienił się w wielką małpę? Tylko radyklane działanie może ocalić wojowników i widzów, ale czy nie będzie ono zbyt radykalne?
Po finałach Gok? rusza w dalszą drogę na poszukiwanie smoczych kul. Pech chce, że przyjdzie mu się zmierzyć z nowym przeciwnikiem, również szukającym magicznych przedmiotów spełniających życzenia. W skrócie, przygotujcie się na pierwszy akt walki z Armią Czerwonej Wstęgi!