Po petryfikacji całej ludzkości ojciec Senku, Byakuya, powraca na ziemię. Spadkiem, który pozostawia swojemu synowi po kilku tysiącach lat, okazuje się…
Tymczasem Imperium Tsukasy przypuszcza pierwszy atak na Królestwo Nauki! Aby ochronić wioskę, Senku i jego przyjaciele w pośpiechu tworzą specjalne “naukowe ostrza”!
Wydawnictwo: Waneko
Data wydania: 2020-09-15
Kategoria: Komiksy
Przeczytane:2020-09-22, Ocena: 4, Przeczytałem,
KOSMICZNA STRONA DRUGIEJ ERY KAMIENIA ŁUPANEGO
„Dr. Stone” to seria specyficzna. Opowieść science fiction dziejąca się w odległej przyszłości, która w rzeczywistości jest jak druga epoka kamienia łupanego. Z tym, że jednocześnie to typowy shounenowy bitewniak, który w sporej mierze korzysta z ciekawostek naukowych. Gotowi na szaloną jazdę bez trzymanki?
Spadek sprzed tysięcy lat! Powrót ojca Senku! Przeszłość, która przybywa! Tak zaczyna się niniejszy tom serii. Ale, jak się na pewno domyślacie, to wcale nie koniec! Wręcz przeciwnie. Oto bowiem Imperium Tsukasy dokonuje ataku na Królestwo Nauki. Obrona nie będzie łatwa, trzeba się będzie przygotować, ale jak to wszystko się potoczy? Jak się skończy? I jaką cenę będą musieli zapłacić bohaterowie?