Dotyk Anioła

Książka zawiera zbiór czterech odcinków telewizyjnego serialu "Dotyk Anioła" emitowanego na antenie TVP1, cieszącego się dużą popularnością wśród widzów. Pierwotny tekst autorstwa Marthy Williamson został zbeletryzowany przez Robin Sheets. Podjęła się ona trudnego zadania polegającego na przekształceniu dialogów telewizyjnych i nakreślonych w stenograficznym skrócie opisów akcji w krótkie opowiadania, które zawierają zarówno zasadniczą treść, jak i przesłanie serialu. Przed każdym opowiadaniem zamieszczono informację o tym, kto jest autorem pierwotnej wersji scenariusza, a w niektórych przypadkach również nazwisko osoby, która zasugerowała konkretny pomysł, tym samym przyczyniając się do stworzenia danego odcinka serialu. Poza tym było jeszcze wielu innych autorów i producentów, którzy w ramach spotkań przy okrągłym stole zaangażowali swój talent w realizację Dotyku Anioła. Treścią opowiadań są przygody aniołów, którzy przybyli na ziemię, aby pomagać ludziom w rozwiązywaniu trudnych życiowych problemów.

Informacje dodatkowe o Dotyk Anioła:

Wydawnictwo: Vocatio
Data wydania: b.d
Kategoria: Muzyka, film
ISBN: 83-7146-110-0

Kup książkę Dotyk Anioła

Dotyk Anioła - opinie o książce

Mądre opowiadania (oparte na scenariuszach odcinków serialu pod tym samym tytułem), wspomnienia osób zaangażowanych w produkcję filmu, z jednej strony pokazujących kulisy jego tworzenia, z drugiej stanowiące świadectwo wiary.
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska