Warzenie piwa w domu? Czemu nie - to wbrew pozorom wcale nie jest trudne. Prezentujemy kompendium wiedzy niezbędnej do tego, by zacząć przygodę z domowym piwem. Dzięki tej książce poznasz nie tylko takie aspekty techniczne wyrobu domowego piwa, jak potrzebny sprzęt i sam proces warzenia. Znajdziesz tu też informacje o rodzajach wykorzystywanych słodów oraz gatunkach chmielu i drożdży piwowarskich, dowiesz się też, jakich błędów unikać, w jaki sposób serwować piwo i jak uwarzyć kilkanaście najpopularniejszych gatunków tego wspaniałego trunku.
Wydawnictwo: Bellona
Data wydania: 2015-08-06
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 160
In Russian culture there was neither Scholasticism nor Renaissance, and the problem of faith and reason was formulated most of all on the ground of Patristic...
W pradze przeszłość splata sie z nowoczesnością. Oprócz Hradczan, Mostu Karola i wspaniałych barokowych kościołów kuszą wykwintne restauracje i sklepy światowych firm....
Chcę przeczytać,