Tradycja wytwarzania nalewek i likierów praktykowana jest na ziemiach polskich od stuleci. Domowe nalewki i likiery to książka z przepisami, która zadowoli każdego konesera wykwintnych trunków produkowanych według starannie przestrzeganej, tradycyjnej receptury. Dzięki wykorzystaniu najlepszej jakości owoców i ziół, każda nalewka cechuje się charakterystycznym i niepowtarzalnym smakiem. Wszystkie przepisy przedstawione zostały w sposób jasny i przejrzysty, co umożliwia wykonanie trunków w domu.
Nalewki! To jest to, na co każdy chcący uchodzić za mężczyznę powinien zwrócić uwagę. Są produktem jak najbardziej naturalnym i tradycyjnym. Trzeba się przy nich nauczyć cierpliwości, gdyż dojrzewają, nabierając prawdziwego smaku przez miesiące, a nawet lata. Należy cierpliwie ćwiczyć zmysły, by wykształcić w sobie umiejętności kipera. Trenować kubeczki smakowe, by we współpracy z aparatem węchu powiedziały nam prawdę o produkcie naszym i zaprzyjaźnionych z nami hobbystów. Nalewki mają także niezaprzeczalny walor towarzyski i konwersacyjny. Kto? Jak? Kiedy? Z czego? Według jakich receptur? Jak długo? W czym? Tematów do rozmowy jest mnóstwo. Gdy jeszcze dodamy do tego długie rozważania, łączące naszą produkcję z dbałością o zdrowie i zapewnienie organizmowi odpowiedniej ilości i jakości mikroelementów, zorientujemy się, że nalewki mogą się stać czynnikiem umacniającym nasze życie społeczne, pozwalającym cementować więzy rodzinne i sąsiedzkie.
Marek Przybylik / Ze wstępu
Wydawnictwo: Bosz
Data wydania: 2017-11-24
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 64
"Czasem trzeba odpuścić" - czy będzie kontynuacja szwedzkiego dramatu o rodzinie na granicy rozpadu?
Chcę przeczytać, Kuchenne,