Dom na górze

Kiedy Yasmeen znajduje w dżungli niedźwiadka, wie, że mieszkańcy jej miasteczka się go przestraszą. Wkrótce zaczynają oni budowę płotu, który ma ich odgrodzić od wszystkiego, co nieznane. Yasmeen i Gwiazdek muszą znaleźć inne miejsce do życia. Ale czy ktoś przygarnie dziewczynkę z misiem? Liryczna, skłaniająca do myślenia bajka o tym, że warto mieć otwarte serce.

Informacje dodatkowe o Dom na górze:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2018-10-17

Kup książkę Dom na górze

Dom na górze - opinie o książce

Fantastyczna książeczka dla trochę starszych dzieci (1-3 klasa podstawówki).

Avatar użytkownika - Aga_love_books
Aga_love_books
Przeczytane:2019-02-07, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,

"Dom na górze" to bardzo mądra książeczka, która pozwala pokazać dzieciom, że należy mieć otwarte serduszka na wszystko. Nie bać się nowych rzeczy, próbować i dążyć do osiągnięcia celów. Nie ważne jakie by były. Pokazuje, że we wszystkim należy znaleźć coś dobrego, coś co można pokochać. Uczy, że należy być ciepłym, radosnym i przyjaznym. Ja jak i córcia jesteśmy zachwycone książeczką. Nie dość, że jest bardzo fajnie napisana, historia ciekawa, przyjemna,to do tego tak pięknie się prezentuje. Polecam! :)

„Dom na górze” Ali Standish to piękna i mądra bajka, jednak troszkę za poważna dla 6latki. z pewnością wrócimy do niej za jakiś czas.

Niezwykłe opowieści z Baskerville Hall
Ali Standish0
Okładka ksiązki - Niezwykłe opowieści z Baskerville Hall

Ta porywająca, bardzo sprawnie napisana powieść z chłopięcym bohaterem i to nie byle jakim, portretuje młodego Arthura Conana Doyle'a - wybitnie inteligentnego...

Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak