Delikwentki

Abbie Elliot i jej trzy najlepsze przyjaciółki opuszczając pokład prywatnego helikoptera, wkroczyły do najbardziej luksusowego i pełnego przepychu hotelu, w jakim kiedykolwiek miały okazję nocować. Z okien ich luksusowego apartamentu widać zachwycające Monte Carlo. Nic więc dziwnego, że z miejsca zakochują się w słońcu, basenie i wykwintnym menu hotelowej restauracji. Przez cztery cudowne dni mogą żyć życiem kogoś innego. Zatłoczone nocne kluby, w których zabawa nigdy się nie kończy, oraz największe na świecie kasyna to mekka dla wszystkich pragnących zaszaleć. Abbie trafia do raju, który oferuje jej najlepszą rozrywkę. Gdy nazajutrz o poranku kobieta budzi się na jachcie otoczonym przez policję, wie, że stało się coś strasznego. Abbie, Winnie, Serena i Bryah zostają aresztowane i postawione w stan oskarżenia. Wakacje życia, na które tak bardzo czekały, staną się najtrudniejszą walką, jaką przyjdzie im stoczyć.

Informacje dodatkowe o Delikwentki:

Delikwentki - opinie o książce

Avatar użytkownika - Bookendorfina
Bookendorfina
Przeczytane:2018-03-28, Ocena: 5, Przeczytałam, Mam,

"Ale gdzieś tam w świecie istniała przecież prawda. Musiał się zmaterializować jakiś dowód."

Jestem bardzo zadowolona z tej przygody, znakomicie się przy niej bawiłam, dostarczyła mi fascynujących wrażeń czytelniczych. Pochłonęłam ją na raz, niecierpliwie przewracając kartki, aby jak najszybciej dowiedzieć się, co czeka w następnych rozdziałach. Niewątpliwym atutem książki jest misternie ułożona intryga, dobrze przemyślana i ciekawie podana. Narracja trzyma w napięciu, wciąga stylem i przekonuje udanym łączeniem wątków. Akcja utrzymana w dynamicznych rytmach, intensyfikujących się podczas mocnych uderzeń w fabule. Oczywiście, można zastanawiać się nad prawdopodobieństwem i realnością niektórych incydentów opisanych w powieści, ale to właśnie one pobudzają wyobraźnię czytelnika, wywołują zaaferowanie i gorączkę zaczytania. I do tego zaskakujące zwroty akcji budujące dramaturgię, nieoczekiwane zbiegi okoliczności, wyjątkowy spryt i siła charakteru głównej bohaterki. Powieść miała w sobie to coś, przyjemne i ekscytujące spotkanie z sensacją.

Abbie, Winnie, Serena i Bryah, to przyjaciółki, które wybrały się na czterodniową wycieczkę do Monte Carlo. Tam szukają zapachu luksusu, swobody, ryzyka i uciech. Starają się uciec na chwilę od szarej codzienności obsadzających je w roli matek i żon. W momencie najlepszej beztroskiej zabawy Amerykanki zostają aresztowane przez francuskie służby wewnętrzne. Postawiono im zarzut międzynarodowej działalności terrorystycznej. Z każdą odsłanianą kartą ich sytuacja staje się coraz bardziej wstrząsająca i niekorzystna prawnie. Intymne szczegóły ich życia wychodzą na światło dzienne. W zasadzie mogą tylko liczyć na siebie same, gdyż zarówno środki masowego przekazu, jak i policja są w kontrze do nich, nawet pracownicy amerykańskiej ambasady. Czy w takiej sytuacji mogą liczyć na sprawiedliwe traktowanie sądu? W jaki walczyć o prawdę, gdy wszystko sprzysięga się przeciwko nim? Dlaczego nikt nie zamierza stanąć w ich obronie?

bookendorfina.pl

Avatar użytkownika - beatkatka