Dbaj o naturę i zostań królem!

Pewnego razu król Feliks postanowił wybrać się na obchód swojego państwa, niestety jego oczom ukazał się przygnębiający widok. Niegdyś piękna kraina, którą władał, była teraz w opłakanym stanie: wszędzie porozrzucane śmieci, mnóstwo aut zatruwających powietrze spalinami, w dodatku nierozsądni poddani marnujący jedzenie i gromadzący zbyt dużo ubrań! ,,Ach, co teraz będzie? Kto ocali to miejsce?". Na szczęście sytuację uratowała mała wróżka Elwira, która cierpliwie i krok po kroku wytłumaczyła władcy, co powinien zrobić, żeby jego królestwo na powrót stało się zielonym i szczęśliwym miejscem dla ludzi, roślin i zwierząt.

Jeśli chcecie dołączyć do króla Feliksa i wróżki Elwiry i nauczyć się, w jaki sposób dbać o środowisko naturalne, koniecznie zajrzyjcie do tej kolorowej, pełnej humoru książki.

Ta barwna, kartonowa książka w przyjazny sposób uczy dzieci (wiek 3+), w jaki sposób dbać o środowisko naturalne. Z pomocą zabawnych ilustracji i sympatycznego tekstu pokazuje, że troska o przyrodę to wspaniała zabawa.

Informacje dodatkowe o Dbaj o naturę i zostań królem!:

Wydawnictwo: Jupi jo!
Data wydania: 2023-05-08
Tytuł oryginału: How to Protect Nature as a King!

Kup książkę Dbaj o naturę i zostań królem!

Dbaj o naturę i zostań królem! - opinie o książce

Avatar użytkownika - Zfascynacjaoksia
Zfascynacjaoksia
Przeczytane:2023-09-21, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2023,

,,Dbaj o naturę i zostań królem!" to zachwycająca, jakże emocjonująca publikacja, która pod postacią uroczej opowieści dla najmłodszych, przemyca bardzo ważne informacje. Niebezpieczeństwa dotykające świat ludzi, bezbronnych zwierząt i roślin opisane zostały nadzwyczaj błyskotliwym, przystępnym piórem, dlatego lektura stanowi czystą przyjemność, ale także wartościową lekcję, którą młody odbiorca z pewnością zapamięta na bardzo długo.

Znajdziemy tu wszystkie najważniejsze zagrożenia naszej planety, jedne z nich z pewnością są już doskonale znane dziecku, inne natomiast będą zupełną nowością. Bezsprzecznie, książeczka silnie potrząsa, zarówno młodym czytelnikiem, jak i jego rodzicem, uświadamia, jak wiele błędów notorycznie popełniamy, jak przez pozornie niewinne pomyłki niesiemy śmiertelne zagrożenie dla środowiska, tym samym dla nas samych. Znajdziemy tu również wiele wartościowych rozwiązań, dzięki którym każdy z nas może zmniejszyć skalę zagrożeń. Co istotne, ta przepiękna publikacja uzmysławia dzieciom, jak ogromny wpływ mają na naszą planetę oraz jej przyszłość, motywuje do działania i podkreśla znaczenie każdej jednostki w tym ważnym procesie, jakim jest dbanie o otaczające nas środowisko.

Ogromną zaletą są wspaniałe ilustracje, które doskonale obrazują opisane kwestie, rozbudzają wyobraźnię, wywołują lawinę emocji. Duże, rozczulające obrazki z pewnością zachwycą młodego czytelnika i uprzyjemnią mu tę niełatwą tematykę. Należy również wspomnieć o absolutnie fantastycznych bohaterach, których nie sposób nie pokochać już od pierwszych stron

,,Dbaj o naturę i zostań królem!" to wyjątkowa, wartościowa, uwrażliwiająca pozycja, którą powinien poznać absolutnie każdy! Cudowne ilustracje, czyniące z niełatwej tematyki fascynującą przygodę, wspaniała forma, w pełni angażująca młodego czytelnika i znakomity zestaw rozwiązań, jakie może zastosować każdy z nas, by zadbać o środowisko. Ta urocza publikacja nie tylko udowadnia, że edukacja ekologiczna może być naprawdę przyjemna, ale także stanowi wspaniałą motywację do rozwoju, jak i rozbudza miłość do przyrody. Polecam całym sercem!

Avatar użytkownika - alicjaplaskonos
alicjaplaskonos
Przeczytane:2023-06-16, Ocena: 5, Przeczytałam,

,,Dbaj o naturę i zostań królem" porusza temat ekologii. Znajdziecie tutaj takie kwestie jak zanieczyszczenie powietrza od spalin, hodowanie zwierząt, wytwarzanie energii czy zaśmiecanie środowiska a na koniec o niemarnowanie jedzenia. Bohaterem jest król a przewodnikiem wróżka. Wydanie zawsze najwyższej jakości, pięknie zilustrowane, ciekawie napisane, a jeszcze do tego edukacyjne!

Psy są super, ale
Štěpánka Sekaninová0
Okładka ksiązki - Psy są super, ale

Czy jest na świecie chociaż jedno dziecko, które nie chciałoby mieć psa? Wiernego, czworonożnego przyjaciela? Ale posiadanie psa to nie tylko zabawa i...

Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego
Štěpánka Sekaninová0
Okładka ksiązki - Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego

Pachnąca morzem i pomarańczami hiszpańska paella albo wietnamska zupa pho pełna makaronu ryżowego, imbiru i papryczek chilli. Somalijskie cambuulo z ryżem...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;