Czas naszego życia

CZAS NASZEGO ŻYCIA to przystępna, pełna humoru i inspirująca opowieść o procesie, któremu wszyscy podlegamy, ale który niewielu z nas rozumie. Tom Kirkwood zadaje w swojej książce kłam powszechnemu przekonaniu, że starzenie jest nieuniknione i potrzebne. Demaskuje fałszywość idei, jakoby każdy nosił w sobie ?gen starzenia", który od urodzenia odmierza nam czas - czas naszego życia. Udowadnia, że starzejemy się, ponieważ geny, kształtując się przed wiekami, ?gdy życie było podłe, brutalne i krótkie", nie przywiązywały wagi do tego, by ciała były długowieczne. Wiedząc o tym i korzystając z wyników najnowszych badań, możemy podjąć skuteczną walkę ze starością i związanymi z nią chorobami - chorobą Alz-heimera czy osteoporozą. Rozwijając swoją teorię ?ciała jednorazowego użytku", Tom Kirkwood wyjaśnia, jak przebiega proces starzenia, i odpowiada na wiele pojawiających się w związku z nim pytań. Pisze na przykład, dlaczego kobiety żyją dłużej od mężczyzn. Zastanawia się też, czy jest możliwe, aby ludzie uwolnili się kiedyś od starości, a może i od śmierci.

Informacje dodatkowe o Czas naszego życia:

Data wydania: b.d
Kategoria: Inne

Kup książkę Czas naszego życia

Czas naszego życia - opinie o książce