Planowanie ze szczyptą magii
Już teraz przygotuj się na wyjątkowy 2025 rok z CzaroMarownikiem - kultowym kalendarzem magicznym tworzonym od kilkunastu lat przez ekspertów i miłośników magii i ezoteryki. Jego atrakcyjna szata graficzna oraz wyjątkowa treść ułatwiają skuteczne, inspirujące oraz kreatywne planowanie i zarządzanie czasem. Poza miejscem na notatki, listy i harmonogramy znajdziesz w nim także m.in. autorskie horoskopy, przepisy, porady i rozmaite ciekawostki.
CzaroMarownik to kalendarz, planer i poradnik w jednym, który strona po stronie przeprowadzi cię przez 2025 rok, przypominając o tradycyjnych i magicznych świętach, dostarczając wiedzy i inspiracji, ale pozostawiając też dużo miejsca na twoje własne zapiski, uwagi, myśli i działania.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom najwierniejszych użytkowników CzaroMarownika, jego tegoroczną edycję wzbogaciliśmy m.in. o sabatowe przepisy, prezentownik czy informacje o magii roślin.
Poznaj CzaroMarownik 2025 - najbardziej magiczny kalendarz, jaki możesz sobie wymarzyć!
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-10-30
Kategoria: Poradniki
Pierwsza pełna dwutomowa edycja ,,Kajtka i Koka w krainie baśni" autorstwa Janusza Christy (1934-2008). Komiksy ukazywały się w ,,Wieczorze Wybrzeża" w...
Los Angeles, 2032 rok. Prototyp replikanta znany jako Elle lub Czarny Lotos wymyka się z rąk swojego twórcy Niandera Wallace'a i ucieka na pustynię. Tam...
Przeczytane:2024-11-06, Ocena: 5, Przeczytałam,
Dzisiaj kilka słów o przepięknie wydanym kalendarzu "Czaromarownik" na rok 2025. Miałam już przyjemność korzystać z tego kalendarza bodajże w roku 2022, była bardzo wygodny, praktyczny i przyjemny dla oka. Kalendarz na przyszły rok całkowicie mnie oczarował. Bardziej mi się podoba jak ten z 2022 roku ale wiem, że będzie mi się z nim tak samo dobrze pracować, jak nie lepiej. Na początku znajdziemy skrócony kalendarz na rok 2025 oraz zaznaczone dni wolne ustawowo (bardzo przydatna rzecz). Na kolejnych stronach dowiemy się jak korzystać z kalendarza oraz co dane symbole oznaczają. Znajdziemy również tabele z wiedzą magiczną jak dni tygodnia i planety w rytuałach magicznych, księżyc w znakach zodkiaku, znaki zodiaku i ich główne atrybuty, symbolika pełni księżyca etc. Następnie dowiemy się co oznaczają dane kolory świec i jak można je wykorzystać. W "Czaromarowniku" nie mogłoby zabraknąć również horoskopu na przyszły rok oraz prognozy astrologicznej. Dalej przechodzimy do właściwej części kalendarza. Na początku nowego miesiąca znajdziemy informacje o kwadrach, pełni, nowiu oraz pustym biegu księżyca. Jest również miejsce aby zanotować najważniejsze cele w danym miesiącu. Na kolejnej stronie jest "sakiewka czarownicy", czyli miejsce aby zapisać i śledzić swoje wydatki. Nie było tego w poprzednim "Czaromarowniku", który miałam i bardzo podoba mi się to rozwiązanie. Tym bardziej, że ostatnio sama zauważyłam, że pensja mi gdzieś ucieka - trzeba zacząć ją śledzić. Na każdy dzień przypada pół strony. Jest to wystarczająca ilość miejsca aby zanotować spotkania czy inne rzeczy, które nas czekają w danym dniu. Dodatkowo w kalendarzu znajdziemy różnego rodzaju ciekawostki jak informacje o pustym biegu księżyca, magii powietrzej itp. ale również fajne przepisy na herbatkę, ciasto, lemodniadę, lody czy opisy rytuałów na pełnię księżyca. Dowiemy się także trochę o tarocie, wierzeniach. Na końcu kalendarza znajdziemy kilka stron na notatki. Oczywiście nie wymieniłam całej zawartości "Czaromarownika", zostawiam dla Was niespodziankę jakie informacje, przepisy etc. tam jeszcze znajdziecie. Uważam, że kalendarz jest wygodny i funkcjonalny. Już wiem, że będzie mi się z niego bardzo dobrze korzystało, choć nie jest idealny. Brakuje mi tutaj miejsca na podsumowanie miesiąca np. dotyczące osiągania celi miesiąca, przemyśleń, praktykowania wdzięczności oraz dużego całomiesięcznego kalendarza na początku danego miesiąca. Taki rzut na cały miesiąc jest bardzo wygodny, aby zapisać wszystkie planowane wydarzenia, terminy, wizyty w jednym miejscu a potem łatwo się w tym odnaleźć. Wystarczy spojrzeć na jedną stronę i już wiadomo czy w danym dniu ma się czas. Brakuje mi tylko tych dwóch rzeczy, więc niewiele jak na ilość moich oczekiwań. Nie pozostaje mi nic innego jak polecić Wam "Czaromarownik" na rok 2025. Mam nadzieję, że wprowadzi on do naszego życia trochę magii i nie pozwoli pogubić się w terminach! Polecam!