Cukiernia pod pierożkiem z wiśniami

Tata niespełna jedenastoletniej Ani i sześcioletniej Kici wyjeżdża służbowo na pół roku do Australii. Dziewczynki muszą zamieszkać u ciotecznej babci w Londynie. Nigdy wcześniej na tak długo nie rozstały się z tatą. Nigdy tak długo nie przebywały w nieznanym sobie domu. Czy znajdą z babcią wspólny język? Jak zniosą tęsknotę za tatą? Co je czeka w obcym miejscu?Na szczęście obawy dziewczynek okazują się nieuzasadnione. Czas spędzony u babci Zofii, prowadzącej tytułową cukiernię, pozostanie na zawsze w ich pamięci. Wzruszająca i pełna ciepła opowieść o zaufaniu, odpowiedzialności i przyjaźni.Clare Compton to pseudonim Hildy Hewett (1904) brytyjskiej autorki powieści dla dzieci i dorosłych.Maria Orłowska-Gabryś (1925-1988) ukończyła Akademię Sztuk Pięknych w Krakowie. Była znakomitą graficzką i ilustratorką. Jej rysunki są realistyczne, a jednocześnie pełne bajkowości i sentymentalizmu. Zilustrowała ponad 100 książek.

Informacje dodatkowe o Cukiernia pod pierożkiem z wiśniami:

Wydawnictwo: Dwie siostry
Data wydania: b.d

Kup książkę Cukiernia pod pierożkiem z wiśniami

Cukiernia pod pierożkiem z wiśniami - opinie o książce

Avatar użytkownika - hania_sr
hania_sr
Przeczytane:2016-05-27, Ocena: 6, Przeczytałem, 52 książki, Mam,
Klasyka literatury dziecięcej. Kolejna z serii przeczytane dziecku głośno. Wspaniale bawiłam się z córką czytając proste przepisy na słodycze. Polecam wszystkim mamom i córkom.
Avatar użytkownika - KarenKa
KarenKa