Co za szycie!

Szycie jest proste jak... ścieg

Chociaż na ulicach wciąż jeszcze królują identyczne stylizacje ze sklepów sieciowych, powoli wraca moda na oryginalność. Jeśli masz już dość mundurków z sieciówek i szukasz swojego stylu, ta książka stanie się Twoim pierwszym krokiem do zmian. Skąd wziąć niepowtarzalne stroje? Możesz kupić je od młodych projektantów, znaleźć w maleńkich stylowych butikach, wyrastających jak grzyby po deszczu na ulicach polskich miast, ale możesz też... po prostu je sobie uszyć! Zwłaszcza że oferta materiałów, nici, dodatków krawieckich i maszyn do szycia także jest ogromna.
Swoją przygodę z nową garderobą rozpocznij z dobrym przewodnikiem — przygotowała go dla Ciebie Ruda, autorka popularnego vloga Cozaszycie.pl.

„Mój poradnik to skrócone i uproszczone porady dotyczące szycia, które pozwolą Ci bez znajomości zaawansowanych technik zasiąść do maszyny i samodzielnie wykreować piękną bluzę, sukienkę, torbę czy spódniczkę. Mam nadzieję, że pomoże Ci on nauczyć się podstaw szycia, pokaże, jak stworzyć własne projekty, a przede wszystkim sprawi, że zakochasz się w szyciu tak jak ja i będziesz chciał dalej zgłębiać ten temat. Miłego szycia!”
Ruda

Do książki została dołączona płyta DVD z tutorialami video do każdego rozdziału.

Z tym przewodnikiem: nauczysz się podstaw szycia, wybierzesz odpowiednią maszynę, dowiesz się, jak przygotować wykrój, samodzielnie uszyjesz wymarzoną część garderoby.

Siadaj do maszyny!

Anna Maksymiuk-Szymańska — absolwentka dziennikarstwa na Uniwersytecie Jagiellońskim i Wrocławskim, z wykształcenia dziennikarka, projektantka, specjalistka ds. PR. Swoją przygodę z modą rozpoczęła ponad 10 lat temu. W tym czasie stworzyła pierwszą modową telewizję internetową Babskie TV, agencję marketingowo-PR ową Babski PR oraz pierwszy w Polsce vlog o szyciu, Cozaszycie. Obecnie rozwija swoją markę odzieżową em em szop, szyje, nagrywa i realizuje swoje pasje. Jest mamą dwuletniego Tymka.

YT
FB

Informacje dodatkowe o Co za szycie!:

Wydawnictwo: Septem
Data wydania: 2015-10-30
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Co za szycie!

Co za szycie! - opinie o książce