Ciąża od A do Z

"Spokojna o dziecko i aktywna.Czy w ciąży można jeść orzeszki ziemne? Czy kobiety ciężarne powinny zapinać pasy bezpieczeństwa? Czy to prawda, że farbowanie włosów zagraża nienarodzonemu dziecku? Ciąża to jeden z najpiękniejszych okresów życia kobiety a jednocześnie czas niepokoju i wątpliwości. Poradnik pomaga rozstrzygnąć, które spośród ciążowych zakazów i nakazów są tylko przesądami, a które należy traktować serio. Autorka, zainspirowana doświadczeniami swoich pacjentek i przyjaciółek, porusza kwestie najwyzszej wagi, takie jak rozwój ciąży u kobiet cierpiących na poważne choroby i przyjmujących silne leki. Nie omija też spraw codziennych, które mogą zastanowić uważną przyszłą mamę. Pojawiają się tu odpowiedzi na pytania o związek ciąży ze spożywaniem coca-coli, pracą przy komoputerze czy wizytami u stomatologa. Omówione w hasłach czynności, produkty spożywcze, napoje, leki i zabiegi zostały podzielone na całkowicie bezpieczne, dozwolone tylko w konkretnych trymestrach ciąży i szkodliwe".

Informacje dodatkowe o Ciąża od A do Z:

Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie