Chirurgia laparoskopowa. . Praktyczne zastosowanie ergonomii

Publikacja została przygotowana z myślą o specjalistach wykorzystujących w swojej codziennej pracy techniki laparoskopowe. Jest niezbędnym źródłem wiedzy z zakresu standardów ergonomii w czasie wykonywania operacji laparoskopowych.

W przystępny sposób opisano w niej m.in.:

- specyfikę laparoskopii,

- ergonomiczną postawę operatora w czasie zabiegu, właściwe ułożenie dłoni, ramion i narzędzi laparoskopowych,

- prawidłowe ułożenie chorego i optymalne rozmieszczenie trokarów,

- zasady asystowania do operacji laparoskopowych,

- sposoby zwiększania bezpieczeństwa pacjenta operowanego sposobem laparoskopowym.

Bogaty materiał ilustracyjny, obejmujący ryciny, zdjęcia oraz schematy, ułatwi zastosowanie ergonomii w codziennej pracy zarówno początkującym, jak i doświadczonym chirurgom laparoskopowym. Książka będzie przydatna także wszystkim osobom zgłębiającym wiedzę w czasie kursów tematycznych z zakresu technik laparoskopowych.

Informacje dodatkowe o Chirurgia laparoskopowa. . Praktyczne zastosowanie ergonomii:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL

Chirurgia laparoskopowa. . Praktyczne zastosowanie ergonomii - opinie o książce

Miłość ci wszystko wypaczy
Andrzej Komorowski0
Okładka ksiązki - Miłość ci wszystko wypaczy

Miłość to potęga. Potrafi opętać człowieka. Odebrać rozsądek. Przesłonić świat. Potrafi wszystko wybaczyć. I WYPACZYĆ. Popularny doradca rodzinny i...

Metastatic Disease in the Liver Current Therapeutic Approaches
Andrzej Komorowski0
Okładka ksiązki - Metastatic Disease in the Liver  Current Therapeutic Approaches

EN Metastatic Disease in the Liver - Current Therapeutic Approaches offers a whole range of modern strategies for managing secondary liver malignancies...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk