Catch me

Tom 2 cyklu Villains

Kontynuacja historii bohaterów powieści Heal Me.

Po czterech latach spędzonych w więzieniu Luke wychodzi na wolność. Chłopak próbuje sobie wszystko na nowo poukładać, chociaż nie jest to łatwe, ponieważ ktoś bardzo nie chce, żeby zapomniał o przeszłości. Nieznany nadawca wysyła mu listy z pogróżkami.

Tymczasem Naomi żyje własnym życiem. Studiuje i jest w szczęśliwym związku. Jednak przeszłość wraca też do niej, kiedy w miasteczku dochodzi do kolejnego zabójstwa, dokładnie w tym samym czasie, gdy Luke wychodzi z więzienia.

Na tym jednak jeszcze nie koniec. Dziewczyna w dniu swoich urodzin dostaje makabryczną przesyłkę. Postanawia więc połączyć siły z Lukiem i jego paczką, aby znaleźć mordercę.

Czy ta dwójka znowu zbliży się do siebie? Czy wydarzyło się między nimi już tak wiele, że nigdy nie będzie to możliwe?

Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej szesnastego roku życia.

Informacje dodatkowe o Catch me:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2024-08-07

Kup książkę Catch me

Opinie o książce - Catch me

Avatar użytkownika - CzarnoCzerwoneCC
CzarnoCzerwoneCC
Przeczytane:2024-11-01, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam, Wydawnictwo NieZwykłe,
"W pew­nym mo­men­cie uświa­do­mi­łam sobie, że nie warto się wiecz­nie bać, a życie jest zbyt krót­kie, by cią­gle mówić „nie”. Cza­sem warto za­ry­zy­ko­wać, za­miast bić się w pierś z myślą „Co by było, gdyby?”. Za­miast na­rze­kać, trze­ba za­cząć dzia­łać i stać się panem swo­je­go losu". "Cza­sa­mi mu­si­my od­pu­ścić po­mi­mo tego wszyst­kie­go, co zro­bi­li­śmy. Mu­si­my pójść dalej, by w końcu do­trzeć do wy­cze­ka­ne­go celu. Nie­raz za­uwa­ża­my, że naj­lep­szym wyj­ściem jest wy­wie­sze­nie bia­łej flagi. Nie warto wal­czyć o coś, co nie ma prawa bytu. Życie nie jest dłu­gie, więc mar­no­wa­nie go na bła­host­ki jest idio­tycz­nym po­my­słem. W pew­nych mo­men­tach mu­si­my prze­my­śleć, czy na­praw­dę je­ste­śmy szczę­śli­wi [...] Mar­nu­je­my czas, za­miast wal­czyć o peł­nię szczę­ścia. Każ­de­go dnia na­le­ży się sta­rać być lep­szą wer­sją sie­bie, speł­niać ma­rze­nia i na­pra­wiać wła­sne wady. Życie w każ­dej se­kun­dzie swo­je­go trwa­nia udzie­la nam no­wych lek­cji". "W życiu ża­łu­je­my naj­bar­dziej tego, czego nie zro­bi­li­śmy...". "Catch me" czyli dalszy ciąg wyboistej historii Luke'a i Naomi 🔥 Po tym jak autorka zakończyła Heal Me zachodziłyśmy w głowę czy kontynuacja relacji ww. bohaterów będzie miała w ogóle rację bytu? 🤔 Luke trafił do więzienia natomiast Naomi musiała nauczyć się żyć na nowo i ruszyć do przodu bez chłopaka przy swoim boku. Gdy sięgamy
Heal Me
Aleksandra Rudaś0
Okładka ksiązki - Heal Me

Naomi Becker jest uczennicą Roosevelt High School. Dziewczyna marzy, żeby pójść na studia prawnicze i podążyć śladami swojego ojca. Ich relacja nie jest...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;