Bizarretki. Antologia bizarro fiction

Janus miał tylko dwie. Świętowit - cztery. Grey aż pięćdziesiąt! A "Bizarretki" pokażą wam idealną liczbę dwudziestu dwóch twarzy bizarro fiction. Jedne okażą się straszne, inne obrzydliwe albo wykrzywione w złośliwym uśmieszku, wszystkie jednak odmienne od tego, co do tej pory czytaliście. Bo to bizarro fiction, gatunek nie idący na kompromis, nieznoszący tematów tabu, przekraczający granice fantazji i łamiący kościec skostniałej literatury w maszynce do mielenia psychozy. Tutaj wszystko jest możliwe, a najbardziej możliwe jest to, co najbardziej niemożliwe. Witajcie w krainie osobliwości!

Informacje dodatkowe o Bizarretki. Antologia bizarro fiction:

Wydawnictwo: Dom Horroru
Data wydania: 2022-01-31
Kategoria: Horror

Kup książkę Bizarretki. Antologia bizarro fiction

Bizarretki. Antologia bizarro fiction - opinie o książce

Lubicie mocno odjechane książki nieźle ryjące czachę?

Bizarretki. Antologia bizarro fiction, należąca do gatunku mało znanego w Polsce. Zapewni Wam ekstremalną jazdę bez trzymanki w oparach absurdu.

Jest dziwnie i to bardzo, bardzo dziwnie. To mieszanka fantastyki, przesycona surrealizmem i groteską, pełna czarnego humoru.

Opowiadania są różnorodne, straszne i też mega obrzydliwe. Autorzy łamią wszelkie tabu, poruszają kontrowersyjne tematy, mają nieskrępowaną niczym wyobraźnię, a więc dziwactw tu nie brakuje! Pomysłowość autorów w tym zbiorze rozwala czytelnika na łopatki. Poczujecie nieraz przepalenie zwojów mózgowych. Każdy tu znajdzie coś dla siebie, znalazłam tu prawdziwe perełki, do których będę wracać. Nie chcę zdradzać Wam o czym są te opowiadania, sami to odkryjcie!

Rzecz niezwykła i nieoczywista, momentami psychodeliczna. Świetna odskocznia od rzeczywistości. Zapewniła mi mnóstwo radochy i chwilkę odmóżdżenia jakiej oczekiwałam.