Bitwa Trzech Tarcz

Trójka bohaterów. Trzy historie. Trzy konflikty.

Giermek Warness, książę Mikhjar oraz wygnaniec Gióthalas - każdy z nich zostaje pionkiem w grze przeznaczenia. Choć są sobie zupełnie obcy, zamieszkują inne Królestwa i należą do różnych ras, na barkach każdego z nich spoczywa przyszłość tego świata. Pozornie niezwiązane ze sobą drogi, krzyżują się w plątaninie nadchodzącej bitwy.

Warness, buntując się przeciwko swojemu nauczycielowi, ucieka ze swoich rodzinnych stron. Seria niefortunnych zdarzeń zmienia jednak ucieczkę z domu , w ucieczkę za kontynent. Nie wiedzieć czemu, ktoś nieustannie stara się oddalić go od tego celu, polując na niego jak na zwierzynę.

Mikhjar od lat wplątany jest w konflikt ze swoim bratem. Ceną jest tron. W walce o względy ojca, wyrusza w podróż, której konsekwencją jest odkrycie wyższego zła. Na szali pojawia się nie tylko rola przyszłego króla, ale także samo istnienie Królestwa.

Gióthalas zna odpowiedź na wiele pytań. Prawda jednak przytłacza go. Do uratowania ma niejedno życie. Na wygnaniu, poszukuje kolejnych części antycznej zbroi, która da mu moc "Rycerza Oceanów". Tylko w ten sposób zdoła zatryumfować. Jego rola jest jasna, ale wciąż wisi nad nim pytanie: Czy to on jest wybranym?

Informacje dodatkowe o Bitwa Trzech Tarcz:

Wydawnictwo: selfpublishing
Data wydania: 2023 (data przybliżona)
ISBN: 9788396701909

Kup książkę Bitwa Trzech Tarcz

Mgnienie ku Somnii
Mateusz Sala0
Okładka ksiązki - Mgnienie ku Somnii

(Druga część serii "Smoki, rycerze i księżniczki") Nastała nowa era. Świat zmienił się nie do poznania od wydarzeń sprzed niespełna dwóch lat. Demony...