Bill leży w szpitalu łudząc się, że przeszczepią mu prawdziwą stopę w miejsce kopyta satyra, którym obdarzono go ostatnio. Nie ma nic przeciwko satyrom - przynajmniej do czasu, gdy jeden z nich złapie go za nogę i pociągnie na dno ocean. Do świata nieopisanych i niekończących się rozkoszy!
Błądząc w innym wymiarze prymitywnej chuci, Bill walczy ze smokami i rewolwerowcami. A wszystko dla prawdziwej miłości i kufla dobrego piwa!
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 1995 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: Bill, the Galactic Hero: On the planet of Tasteless Pleasure
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Zbigniew A. Królicki
Co się stanie, gdy w okamgnieniu będziemy mogli się znaleźć na innej planecie? Mistrz science fiction daje niezwykłe odpowiedzi w opowiadaniach mających...
Był doskonałym kosmicznym żołdakiem, najlepszym człowiekiem do udziału w kosmicznej wojaczce. Miał dwie prawe ręce i uroczy mały kieł wystający między...
Przeczytane:2021-02-13, Ocena: 2, Przeczytałem, Mam, 52 książki 2021,
Strasznie mnie to zmęczyło. Generalnie Harrison pisząc z kimś produkuje książki dla mnie zupełnie niezjadliwe, lub w najlepszym wypadku mocno przeciętne (5 i 6 część Planety śmierci). Czwarta część Billa choć momentami dawała się czytać lepiej niż dwie poprzednie w sumie była marnowaniem czasu.
Jedyny plus to chwilowe pojawienie się Ottara - bohatera Filmowego wehikułu czasu.
Więcej plusów nie znalazłem. Męczyłem się, bo w planach mam przeczytać wszystko, co w Polsce wydano mojego ulubionego pisarza dzieciństwa. O ile Stalowy Szczur był nadal przyjemną lekturą, pierwsza połowa Planet śmierci podobnie, trylogia Eden znakomita, trylogia Ku gwiazdom - nierówna, ale na dobrym poziomie, to cykl o Billu poza pierwszym tomem przeczytałem jedynie kolekcjonersko. Nie polecam.