Bezpieczeństwo energetyczne. Koncepcje, wyzwania, interesy

Publikacja ,,Bezpieczeństwo energetyczne. Koncepcje, wyzwania, interesy" dotyka aktualnych, ważnych i żywotnych interesów naszego kraju - jego bezpieczeństwa energetycznego, warunkującego sukces Polski w regionie i na świecie.

Celem książki jest przedstawienie kluczowych procesów związanych z bezpieczeństwem energetycznym Polski i Unii Europejskiej. Zrozumienie determinant tych zjawisk umożliwia właściwą interpretację bezpieczeństwa energetycznego oraz pozwala zrozumieć przyczyny paradoksów związanych ze sprzecznością interesów ogólnoeuropejskich wobec narodowych.

Publikacja napisana jest dla szerokiego grona odbiorców - środowiska naukowego, eksperckiego oraz administracji publicznej.

Dedykowana jest tym wszystkim, którym zależy na zabezpieczeniu przyszłości Polski i regionu, nowoczesnej energetyce, ochronie środowiska czy poszukiwaniu alternatywnych źródeł energii.

Informacje dodatkowe o Bezpieczeństwo energetyczne. Koncepcje, wyzwania, interesy:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 2018-02-01
Kategoria: Podręczniki
ISBN: 9788301197513

Kup książkę Bezpieczeństwo energetyczne. Koncepcje, wyzwania, interesy

Bezpieczeństwo energetyczne. Koncepcje, wyzwania, interesy - opinie o książce

Książka upominek Wszystkiego najlepszego
Okładka ksiązki - Książka upominek Wszystkiego najlepszego

Urzekające książeczki z chwytającymi za serce sentencjami, cytatami i złotymi myślami, dzięki którym łatwiej możemy wyrazić nasze uczucia. Na każdą okoliczność...

Quiz przedszkolaka z papużką
Okładka ksiązki - Quiz przedszkolaka z papużką

Seria Quizów przedszkolaka nie pozwoli dzieciom się nudzić! Prezentowana książeczka: o kształci przez dobrą zabawę, o sprawdza wiedzę dziecka...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;