Bernard Ładysz - śpiewam sercem

Jubileusz 90 lecia urodzin Bernarda Ładysza stał się okazją do wydania biografii Maestra. Album ,,Bernard Ładysz", zilustrowany unikatowymi fotografiami zawiera: - wspomnienia z lat dziecinnych, spędzonych na ukochanej Ziemi Wileńskiej; - wspomnienia z lat młodzieńczych, działalność w AK-owskiej partyzantce na Wileńszczyźnie i pobyt w obozie pracy w Kałudze; - opisy służby w powojennym Wojsku Polskim jako artysty śpiewaka w Zespole Pieśni i Tańca Wojska Polskiego, a później Centralnego Zespołu Artystycznego Wojska Polskiego; - informacje o wielkich sukcesach na różnych konkursach śpiewaczych i o początku światowej kariery artysty - śpiewaka; - galerię wybitnych kreacji scenicznych; - galerię wybranych wyróżnień, dyplomów i pism gratulacyjnych; - fotoreportaże z gali nadania tytułu doktora honoris causa Akademii Muzycznej im. F. Chopina w Warszawie oraz z benefisu w Teatrze Wielkim - Operze Narodowej w Warszawie; - fragmenty recenzji wybitnych krytyków muzycznych m. in. Józefa Kańskiego, Jerzego Waldorfa, Zdzisława Sierpińskiego, Wacława Panka, Andrzeja Ibisa-Wróblewskiego; - wspomnienia pisane przez wybitne postacie życia muzycznego: prof. Antoniego Wita - dyrygenta, kompozytora, prawnika, dyrektora Naczelnego i Artystycznego Filharmonii Narodowej w Warszawie, Wiesława Ochmana - tenora, światowej sławy śpiewaka operowego, Marka Sewena - wybitnego kompozytora, aranżera, dyrygenta, Bogusława Kaczyńskiego - niezwykle popularnego dziennikarza, publicystę i krytyka muzycznego, popularyzatora opery, operetki i muzyki poważnej oraz Jerzego Hoffmana - słynnego reżysera filmowego; Album zawiera płytę CD-audio, wykazy kreacji wokalnych, dyskografię i filmografię Bernarda Ładysza

Informacje dodatkowe o Bernard Ładysz - śpiewam sercem:

Data wydania: 2015-07-31