Baletowa Ekipa. Zatańczmy!

Tom 2 cyklu Baletowa Ekipa

Jedna dziewczynka, cztery króliczki i wspaniała baletowa przygoda!

Millie to wesoła sześciolatka, która kocha balet. Gdy dowiedziała się, że weźmie udział w przedstawieniu tanecznym, od razu wzięła się do pracy. Ćwiczyła w każdej wolnej chwili. Niestety wkrótce zaczęła mieć wątpliwości. Nie była pewna, czy będzie miała odwagę wystąpić przed publicznością. Przyjaciele z Baletowej Ekipy, puchate króliczki, raczej nie mogły jej w tym pomóc - w końcu nikt nie może dowiedzieć się o ich istnieniu. Czy Millie uda się pokonać tremę? Wszystkiego dowiesz się z kolejnej części przygód Baletowej Ekipy!

Seria Baletowa Ekipa to wspaniałe książki o przyjaźni, pokonywaniu trudności i relacjach z rówieśnikami. To idealna propozycja dla małych fanek tańca i baletu - do czytania samodzielnego lub z rodzicami.

Informacje dodatkowe o Baletowa Ekipa. Zatańczmy!:

Wydawnictwo: Słowne młode
Data wydania: 2021-08-11
Kategoria wiekowa: 9-12 lat
Tytuł oryginału: Ballet Bunnies: Lets Dance

Tagi: bóg

Kup książkę Baletowa Ekipa. Zatańczmy!

Baletowa Ekipa. Zatańczmy! - opinie o książce

Avatar użytkownika - gdziejatamksiazk
gdziejatamksiazk
Przeczytane:2021-08-21, Ocena: 5, Przeczytałam,

"Baletowa ekipa. Zatańczmy!" to kolejna część zmagań małej Millie w szkole baletowej. Tym razem dziewczynka, wraz z resztą grupy, będzie przygotowywać się do występu na scenie. Ale nie to będzie najważniejsze. Trzeba będzie nauczyć się pracy zespołowej. Czy jest to łatwe? Niekoniecznie.
Historia Millie jest napisana prostym językiem, dlatego też dzieci nie będą miały problemu ze zrozumieniem treści. Przygotowania do pracy zespołowej i występu przed publicznością sprawiają, że bohaterka książeczki czuje podekscytowanie. Jednak to uczucie wkrótce zmienia się w poddenerwowanie i przynosi ono wątpliwości.
Autorka przedstawia codzienną sytuację każdego człowieka, małego i dużego. Stres przed nową sytuacją, wydarzeniem towarzyszy nam zawsze. Tutaj wkracza Baletowa ekipa, czyli cztery przyjacielskie króliczki, które pomagają Millie przezwyciężyć strach. Ważna jest także praca w grupie, bo dzięki niej można osiągnąć sukces. Zgrany zespół może zajść bardzo daleko, nie tylko w rywalizacji z innymi, ale także w budowaniu relacji między członkami grupy.
Warto nie bać się i sięgać po pomoc, dzięki czemu łatwiej przychodzi odwaga. Zwłaszcza, jeśli ma się wspierających przyjaciół. Tej niełatwej, ale jakże potrzebnej treści dla dzieci, towarzyszą piękne, cukierkowe ilustracje, które przyciągną nie jedno oko. Książeczka jest dość krótka, idealna na bajkę na dobranoc.

Baletowa Ekipa. Urodziny Millie
Swapna Reddy0
Okładka ksiązki - Baletowa Ekipa. Urodziny Millie

Zapraszamy na wspaniałą baletową przygodę... i na siódme urodziny! Taką okazję trzeba odpowiednio świętować. Mama Millie organizuje wielkie przyjęcie...

Baletowa Ekipa. Nowa uczennica
Swapna Reddy0
Okładka ksiązki - Baletowa Ekipa. Nowa uczennica

Jedna dziewczynka, cztery króliczki i wspaniała baletowa przygoda! Choć Millie od dawna marzyła o zapisaniu się na balet, pierwsza lekcja nie przebiegła...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;