Gdy przychodzi czas na spotkanie z babcią, ważne jest, żeby się do niego odpowiednio przygotować. W tym pomoże przewodnik przygotowany przez ekspertów w tej dziedzinie- wnuczęta. Zaplanuj babci dzień pełen jej ulubionych aktywności, takich jak pieczenie ciasteczek, wyjście do parku, oglądanie twoich ulubionych bajek i wiele innych!
Przewodnik opowiedziany z perspektywy wnuczków jest uroczą opowieścią o więzi międzypokoleniowej. Zabawne i pełne czułości uhonorowanie wszystkich babć.
Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2025-01-15
Przeczytane:2025-03-17, Ocena: 6, Przeczytałem,
,,Babcie wypełniają twój brzuszek nie tylko ciasteczkami, lecz także ciepłem i uśmiechem. To uczucie to miłość"
Pięknie ilustrowany i napisany z dużą dawką humoru, przewodnik dla każdego wnuka. Żadne z rodziców nie pozwoli na tak wiele jak babcia. Jej ewentualny sprzeciw znika, wraz z pojawieniem się maślanych oczu. Najciekawsze jest to, że każdy smyk doskonale zdaje sobie z tego sprawę i z niebywałym urokiem czaruje babunię uśmiechem. Teraz mając w swoich zasobach magiczną księgę, jaką jest ten poradnik, zrozumie, jakie zasady obowiązują podczas wizyt u ukochanej staruszki. Nie oszukujmy się. Te zasady nie dotyczą naszego dziecka. To plan postępowania z babcią, rozpisany szczegółowo na kolejne etapy. Muszę przyznać, świetna strategia małego człowieka. Ale zaraz obok humorystycznych wątków, Autorka podkreśla jak wspólne działania zacieśniają więzi i jak ważne są dla obu stron. Czas spędzony razem, okazywanie sobie uczuć i mimo, że dla malucha jest to nieco nierealne, próba zrozumienia, że babcia również może być zmęczona i musi odpocząć. Ale absolutnie nic nie zastąpi bezcennych wspomnień w ramionach babuni.