Dzięki temu przepięknie ilustrowanemu przewodnikowi poznasz najbardziej fantastyczne istoty mieszkające w morzach!
Przygotuj się do zanurkowania w oceanach i odkryj różnorodność życia w morskich głębinach. Powędruj przez Ocean Spokojny z żółwiami skórzastymi, zdrzemnij się z wydrami morskimi i wykąp w lodowatej wodzie z morsami - przeżyj masę fantastycznych przygód wśród spienionych fal i na dnie oceanu.
Dzięki każdej z ponad trzydziestu przedstawionych scen młodzi miłośnicy przyrody poznają mnóstwo ciekawych faktów.
Emily Hawkins jest pisarką i redaktorką, autorką ,,Oceanologii", która została bestsellerem ,,New York Timesa". W Polsce ukazał się jej ,,Atlas przygód zwierząt" (napisany we współpracy z Rachel Williams). Ukończyła Nottingham University, mieszka z rodziną w Winchester.
Lucy Letherland ukończyła Manchester School of Art (ilustracja i animacja), mieszka w Londynie. Jej prace są pełne humoru, akcji i szczegółów. Tworząc je, łączy rysunek ręczny z techniką cyfrową. W Polsce ukazały się zilustrowane przez nią ,,Atlas przygód zwierząt" Emily Hawkins i ,,Atlas cudów świata" Bena Handicotta.
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2021-06-02
Tytuł oryginału: Atlas of Ocean Adventures
Oto sekretna księga prof. Elsie Arbour, cenionej botaniczki, która przez całe życie zajmowała się tropieniem i badaniem wróżek. Owocem jej pracy jest zachwycający...
Dokąd trafiamy po śmierci? To trudne pytanie fascynuje ludzi od tysięcy lat. Próby udzielenia odpowiedzi na to pytanie podejmowała ludzkość od zarania...
Przeczytane:2021-08-08, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2021 roku,
Atlas oceanicznych przygód
Emily Hawkins
Nasza Księgarnia
Książka wielkoformatowa, zjawiskowo zilustrowana i przepięknie wydana przez @wydawnictwo_nasza_ksiegarnia
Poznamy najbardziej fantastyczne istoty mieszkające w morzach!
Zanurkujemy w oceanach i odkryjemy różnorodność życia w morskich głębinach. Powędrujemy przez Ocean Spokojny z żółwiami skórzastymi.
Przeżyjemy masę fantastycznych przygód wśród spienionych fal i na dnie oceanu.
Jestem pewna, że przypadnie do gustu dzieciom w wieku wczesnoszkolnym i trochę starszym. Z pewnością jest to publikacja, która zainteresuje młodych miłośników przyrody.
Świat jest niesamowity i tak bardzo ciekawy. Warto go odkrywać.
Podczas wakacji miałam okazję odwiedzić Oceanarium w Gdyni i teraz dzięki Atlasowi oceanicznych przygód mogłam się więcej dowiedzieć o istotach mieszkających w morzach i oceanach.