Atlas hematologiczny z elementami diagnostyki laboratoryjnej i hemostazy

Atlas zawiera ogromny materiał ilustracyjny ze współczesną wiedzą dotyczącą laboratoryjnej diagnostyki hematologicznej oraz współczesnej hemostazy.

Obrazy komórek, przedstawienie zmian w ich morfologii oraz zilustrowanie zjawisk zaobserwowanych w rozmazach krwi i szpiku występujących w chorobach krwi było możliwe dzięki bogatemu archiwum preparatów hematologicznych, zbieranych i katalogowanych przez wiele lat. Zdjęcia wykonano za pomocą mikroskopu z kamerą cyfrową umożliwiającą rejestrowanie obrazu.

Książka napisana przez specjalistów z laboratoryjnej hematologii i diagnostyki medycznej oraz hematologii i transplantologii klinicznej, jednocześnie praktyków oraz nauczycieli akademickich.

Publikacja niezbędna w nauczaniu studentów uczelni medycznych, lekarzy i diagnostów specjalizujących się oraz innych osób aktywnych zawodowo różnych specjalizacji.

Informacje dodatkowe o Atlas hematologiczny z elementami diagnostyki laboratoryjnej i hemostazy:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Data wydania: 2016-08-25
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN: 9788320051308

Kup książkę Atlas hematologiczny z elementami diagnostyki laboratoryjnej i hemostazy

Atlas hematologiczny z elementami diagnostyki laboratoryjnej i hemostazy - opinie o książce