Niech moc planet sprawi, że ponownie zaufasz sobie i własnemu ciału!

Planety każdego prowadzą w inny sposób, wskazują mu miejsce, dają odmienne rady. Dzieje się tak, ponieważ świat nieustannie się zmienia, a charakter astrologiczny każdej osoby jest wyjątkowy, podobnie jak jej ciało. By wykorzystać moc plant z pożytkiem dla siebie, nie wystarczy już podstawowa wiedza, potrzeba czegoś więcej - integralnego i intuicyjnego podejścia. Claire Gallagher, dietetyczka, akupunkturzystka i astrolożka, pokazuje ci drogę do samopoznania i samoakceptacji. Planety stanowią dla niej tylko wskazówki, właściwą mapą jest twoje ciało i wewnętrzna mądrość.

Układ oraz dynamika zmian ciał niebieskich to wzorce, które pomogą ci połączyć się z twoimi prawdziwymi preferencjami. Zrozumienie ich wpływu na twój organizm i ducha sprawi, że łatwiej będzie ci opracować najlepszą dla ciebie dietę, system ćwiczeń, zestaw codziennych rytuałów i aktywności. Nikt nie odkryje twoich potrzeb lepiej niż ty. Potrzebujesz tylko dobrego przewodnika i wiary, że to możliwe.

Informacje dodatkowe o Astrologia ciała. Kosmiczny przewodnik po zdrowiu oraz wykorzystaniu mocy planet w uzdrawianiu dolegliwości ciała i umysłu:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-08-23
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Body Astrology: A Cosmic Guide to Health, Healing, and Harnessing the Power of the Planets

Kup książkę Astrologia ciała. Kosmiczny przewodnik po zdrowiu oraz wykorzystaniu mocy planet w uzdrawianiu dolegliwości ciała i umysłu

Astrologia ciała. Kosmiczny przewodnik po zdrowiu oraz wykorzystaniu mocy planet w uzdrawianiu dolegliwości ciała i umysłu - opinie o książce

Avatar użytkownika - brave_book
brave_book
Przeczytane:2023-12-08, Ocena: 5, Przeczytałem,
"Astrologia ciała" to jak sugeruje tytuł i napis na okładce - przewodnik po zdrowiu ciała i umysłu w odniesieniu do planet. Niektórzy od razu odrzucą tę książkę, lecz z pewnością znajdą się i tacy, których zaciekawi jej treść.

Została ona podzielona na kilka części - w pierwszej wyjaśnione zostały podstawowe terminy i informacje o ludzkim ciele w kontekście astrologii, w drugiej omówiono poszczególne znaki zodiaku wraz z ich mocnymi słabymi stronami, jeśli chodzi ludzki organizm, poszczególne narządy, preferowaną dietę oraz aktywność fizyczną, a w trzeciej omówiono wykorzystanie planet oraz cyklów astrologicznych w odzyskiwaniu oraz wspieraniu swojego zdrowia.

Nie polecałabym traktować zawartych tu informacji jako prawdy objawionej, jednak faktem jest, że większość z nas boryka się z różnymi rodzajami problemów zdrowotnych. Może akurat dzięki tej książce wpadnie się na jakieś trafne informacje o dolegliwościach lub inspiracje jak można wspierać swój organizm?

Moim zdaniem warto jest samemu testować różne rzeczy i sprawdzać co nam służy - nasze organizmy są inne, to co działa u jednego niekoniecznie sprawdzi się u drugiego. Warto podnosić swoją świadomość na temat zdrowia i form jego wspierania, a korzystając z różnych źródeł można zbudować szeroki obraz w tej materii ?

Avatar użytkownika - Aneta2944
Aneta2944