ASP.NET 2.0. Projektowanie aplikacji internetowych

Poznaj nowoczesne technologie tworzenia aplikacji sieciowych Jak wykorzystywać kontrolki .NET? W jaki sposób pobierać i wyświetlać dane z bazy? Jak zabezpieczać i personalizować aplikacje? Wprowadzenie na rynek technologii .NET 2.0 zrewolucjonizowało sposób projektowania i tworzenia aplikacji internetowych. Arsenał programistów wzbogacił się o narzędzia cechujące się niespotykaną dotychczas wydajnością i elastycznością. Potężna biblioteka gotowych komponentów, nowe mechanizmy dostępu do danych, udoskonalone techniki zabezpieczania i personalizowania aplikacji oraz ich uruchamiania w środowisku produkcyjnym -- wszystko to sprawiło, że budowanie nowoczesnych systemów działających w sieci stało się łatwe i szybkie. Jednak wraz ze wzrostem możliwości wzrosła także ilość wiedzy, którą musi przyswoić sobie programista zamierzający korzystać z technologii .NET 2.0. Książka "ASP.NET 2.0. Projektowanie aplikacji internetowych" to doskonały podręcznik, za którego pomocą opanujesz niesamowite możliwości platformy .NET 2.0 w zakresie budowania systemów sieciowych. Dowiesz się, jak działają aplikacje ASP.NET, jak tworzyć formularze na stronach WWW i korzystać ze standardowych kontrolek udostępnianych przez platformę .NET 2.0. Nauczysz się łączyć aplikacje z bazami danych za pomocą mechanizmu ADO.NET oraz wyświetlać dane na stronach z wykorzystaniem kontrolek. Przeczytasz także o technikach projektowania złożonych aplikacji, o zarządzaniu sesjami, zabezpieczaniu aplikacji, stosowaniu mechanizmów personalizacji oraz wdrażaniu aplikacji w środowisku produkcyjnym. Tworzenie formularzy Model zdarzeń ASP.NET Stosowanie kontrolek serwera .NET Obsługa wyjątków Zarządzanie wyglądem witryny WWW Operacje na danych z wykorzystaniem ADO.NET Projektowanie aplikacji .NET Uwierzytelnianie użytkowników Tworzenie usług sieciowych Technologia ASP.NET AJAX Opanuj do perfekcji zasady wykorzystywania technologii .NET 2.0 w programowaniu aplikacji sieciowych!

Informacje dodatkowe o ASP.NET 2.0. Projektowanie aplikacji internetowych:

Wydawnictwo: Helion