Powiedzmy sobie szczerze - wszyscy ponosimy porażki. Być może nie są to monstrualne klęski, ale bez wątpienia każdemu z nas zdarza się coś schrzanić.

Przyjęło się uważać, że porażka nigdy nie jest dobra, niezlależnie od tego, czy chodzi o drobną wpadkę, czy o kompletną katastrofę. Jeśli coś nie wyszło, ktoś ma kłopoty.

A gdyby tak spojrzeć na błędy prowadzące do porażki jak na zwiastuny sukcesu?

Ta książka jest o odwadze ich popełniania. O tym, jak inspirować się porażkami, zamiast się nimi frustrować. I że poszukując oryginalności, warto poznać cenę upokorzenia.

Ta radykalna zmiana punktu widzenia może zaowocować czymś nieoczekiwanym. Jej konsekwencje zadziwią ciebie i wszystkich wokół - autentycznej oryginalności nie da się bowiem przewidzieć! I niezależnie od efektów, pod koniec dnia będziesz mógł powiedzieć: udało się...

...ALE WTOPA!

Informacje dodatkowe o ALE WTOPA! Jak zmieniać błędy w idee oraz inne porady z zakresu owocnego ponoszenia porażek:

Wydawnictwo: Insignis
Data wydania: 2016 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-65315-73-1
Tytuł oryginału: Failed it! How to turn mistakes into ideas and other advice for successfully screwing up
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Michał Strąkow

Kup książkę ALE WTOPA! Jak zmieniać błędy w idee oraz inne porady z zakresu owocnego ponoszenia porażek

ALE WTOPA! Jak zmieniać błędy w idee oraz inne porady z zakresu owocnego ponoszenia porażek - opinie o książce

Avatar użytkownika - MariaAntonina
MariaAntonina
Przeczytane:2020-04-26, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam, 26 książek 2020, 52 książki 2020,

Ta książka bezsprzecznie wtopą nie jest. Fajna i prosta w odbiorze. Poparta świetnymi przykładami w formie fotografii. To taka pozycja po którą zawsze warto sięgnąć i przeczytać choćby rozdział -ku motywacji i pokrzepieniu.

Kyle
T.M. Piro