Lista recenzji - Kuchnia

Od ponad 20 lat w serwisie Granice.pl piszemy dla Was o książkach. W naszej bazie znajdziesz już 13286 recenzji. Recenzujemy kryminały, powieści obyczajowe, książki dla dzieci, młodzieży, romanse, fantastykę, biografie oraz literaturę faktu. Mamy recenzje książek znanych i lubianych, ale też pozycji kontrowersyjnych. Są książki starsze i nowości wydawnicze. Jest "Imię Róży" Umberto Eco oraz "Gwiazd naszych wina" Johna Greena. Rzetelne, konkretne, merytoryczne, tworzone przez profesjonalistów recenzje książek z pewnością spełnią wszystkie Wasze oczekiwania. Zapraszamy do lektury.
przesuń tabelę
Okładka książki - Najlepsze przepisy najlepszych restauracji
Najlepsze przepisy najlepszych restauracji
praca zbiorowa Wydawnictwo: inne Recenzent: Magdalena Galiczek-Krempa

„Restaurant Week” to inicjatywa powstała w 2014 roku. Za cel stawia sobie promowanie najciekawszych, autorskich i niebanalnych restauracji w całej Polsce. Organizatorzy festiwalu wraz z restauratorami czytaj dalej

Okładka książki - Bez pszenicy na każdą okazję
Bez pszenicy na każdą okazję
Marta Szloser Wydawnictwo: Bukowy Las Recenzent: Dorota Józefiak

Bez pszenicy na każdą okazję Marty Szloser i Wandy Gąsiorowskiej to wspaniała książka kucharska, która zawiera nie tylko wiele przydatnych przepisów, ale też liczne wskazówki, jak czytaj dalej

Okładka książki - Sceny kuchenne
Sceny kuchenne
Maria Pakulnis, Janusz Mizera Wydawnictwo: Edipresse Książki Recenzent: Katarzyna Kurowska

Co takiego musi mieć książka kucharska, byśmy spośród setek tytułów wybrali akurat tę, nie zaś inną? Chyba jednym z najważniejszych czynników jest dieta czy rodzaj kuchni, z której czytaj dalej

Okładka książki - Smakowita Ella
Smakowita Ella
Ella Woodward Wydawnictwo: Znak Recenzent: Katarzyna Krzan

Smakowita Ella to kulinarna opowieść o życiu i przemianie byłej modelki Elli Woodward. Na początku autorka przyznaje, że żyła szybko, nie zawsze dbając o siebie, jedząc śmieciowe jedzenie, nie zwracając czytaj dalej

Okładka książki - Tradycje kulinarne Korei
Tradycje kulinarne Korei
Magdalena Tomaszewska-Bolałek Wydawnictwo: HANAMI Recenzent: Justyna Gul

Rozsmakowani w koreańskiej kuchni   Kiedy myślimy o kuchni japońskiej, na myśl przychodzą nam sushi oraz tofu, a wiele osób – niezależnie od tego, czy polubiło te potrawy, czy też nie – czytaj dalej

Okładka książki - Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem
Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem
Maciej Szaciłło Wydawnictwo: Zwierciadło Recenzent: Katarzyna Krzan

Książki kucharskie mają to do siebie, że kuszą kolorowymi ilustracjami potraw, mniej już natomiast opisami ich wykonania. Wadą tego typu publikacji jest to, że obrazków nie da się powąchać, ani tym bardziej czytaj dalej

Okładka książki - Mali Szefowie Kuchni
Mali Szefowie Kuchni
Joseph Seeletso Wydawnictwo: Edipresse Książki Recenzent: Katarzyna Krzan

Miętus w tempurze z ciecierzycą i groszkiem, Yorshire pudding z wołowiną i kurkami, panna cotta limonkowo-kokosowa, pulpety wieprzowe nadziewane morelami, consomme z kurczaka, krem z dyni i batata z mortadelą czytaj dalej

Okładka książki - Lekkość
Lekkość
Anna Starmach Wydawnictwo: Znak Recenzent: Justyna Gul

Chudnij pysznie!   W zdrowym ciele zdrowy duch – to powiedzenie doskonale oddaje ideę, która powinna wyznaczać kierunek naszego działania. I choć coraz więcej osób bacznie zwraca czytaj dalej

Okładka książki - Smoothie. Dieta koktajlowa
Smoothie. Dieta koktajlowa
Chantal-Fleur Sandjon Wydawnictwo: Jedność Recenzent: Katarzyna Krzan

Dieta oparta na koktajlach owocowych dotarła do nas stosunkowo niedawno, ale cieszy się coraz większą popularnością - choćby ze względu na łatwość przygotowania i przyjemność ze spożywania, a w naszej kulturze czytaj dalej

Okładka książki - Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie
Słodkie i zdrowe, czyli desery, które możesz jeść codziennie
Monika Mrozowska Wydawnictwo: Zwierciadło Recenzent: Katarzyna Krzan

Słodycze. Kto ich nie lubi? Sklepy zapewniają ich stałą, kuszącą dostawę. Trudno się oprzeć, widząc batoniki, cukiereczki, bułeczki na półkach. Problem jednak w tym, że produkty te nie tylko tuczą, ale czytaj dalej