„Restaurant Week” to inicjatywa powstała w 2014 roku. Za cel stawia sobie promowanie najciekawszych, autorskich i niebanalnych restauracji w całej Polsce. Organizatorzy festiwalu wraz z restauratorami czytaj dalej
Bez pszenicy na każdą okazję Marty Szloser i Wandy Gąsiorowskiej to wspaniała książka kucharska, która zawiera nie tylko wiele przydatnych przepisów, ale też liczne wskazówki, jak czytaj dalej
Co takiego musi mieć książka kucharska, byśmy spośród setek tytułów wybrali akurat tę, nie zaś inną? Chyba jednym z najważniejszych czynników jest dieta czy rodzaj kuchni, z której czytaj dalej
Smakowita Ella to kulinarna opowieść o życiu i przemianie byłej modelki Elli Woodward. Na początku autorka przyznaje, że żyła szybko, nie zawsze dbając o siebie, jedząc śmieciowe jedzenie, nie zwracając czytaj dalej
Rozsmakowani w koreańskiej kuchni Kiedy myślimy o kuchni japońskiej, na myśl przychodzą nam sushi oraz tofu, a wiele osób – niezależnie od tego, czy polubiło te potrawy, czy też nie – czytaj dalej
Książki kucharskie mają to do siebie, że kuszą kolorowymi ilustracjami potraw, mniej już natomiast opisami ich wykonania. Wadą tego typu publikacji jest to, że obrazków nie da się powąchać, ani tym bardziej czytaj dalej
Miętus w tempurze z ciecierzycą i groszkiem, Yorshire pudding z wołowiną i kurkami, panna cotta limonkowo-kokosowa, pulpety wieprzowe nadziewane morelami, consomme z kurczaka, krem z dyni i batata z mortadelą czytaj dalej
Chudnij pysznie! W zdrowym ciele zdrowy duch – to powiedzenie doskonale oddaje ideę, która powinna wyznaczać kierunek naszego działania. I choć coraz więcej osób bacznie zwraca czytaj dalej
Dieta oparta na koktajlach owocowych dotarła do nas stosunkowo niedawno, ale cieszy się coraz większą popularnością - choćby ze względu na łatwość przygotowania i przyjemność ze spożywania, a w naszej kulturze czytaj dalej
Słodycze. Kto ich nie lubi? Sklepy zapewniają ich stałą, kuszącą dostawę. Trudno się oprzeć, widząc batoniki, cukiereczki, bułeczki na półkach. Problem jednak w tym, że produkty te nie tylko tuczą, ale czytaj dalej