„Niewidzialna wojna o Twoje życie” odsłania wypróbowane biblijne zasady walki duchowej, opisuje niezwykłe przeżycia i doświadczenia, demaskuje sposoby działania szatana, a także pokazuje jak unikać demonicznego wpływu i jak go usunąć. Oto niektóre z omawianych w niej tematów:
· -Biblijne zasady zdrowia
· - Niebezpieczeństwa niekonwencjonalnych terapii
· -Fałszywe uzdrowienia
· -Dlaczego nie wszyscy zostają uleczeni?
· -Czemu Bóg toleruje zło?
· -Czy chrześcijanie mogą być zdemonizowani?
· -Przyczółki i bastiony Szatana
· -Przyczyny i symptomy zdemonizowania · -Ochrona przed demonami
· -Posługa uwalniania
· -Hierarchia królestwa ciemności
· -Klątwy ciążące na narodach
· -Duchowa walka o miasta
· -Orędownictwo i spacery modlitewne
Czytelnik otrzymuje książkę nader potrzebną i napisaną z ogromną wnikliwością. Wśród szerzącej się niewiary w istnienie szatana oraz przekonania o możliwości naukowego wyjaśnienia wszelkich zaburzeń psychicznych, praca dr. Alfreda Palli pozwala:
· -dostrzec wyjaśnienie wielu niewytłumaczalnych zjawisk,
· -spojrzeć z perspektywy Nieba na dobiegającą kresu historię wielkiego boju dobra ze złem,
· -umocnić wiarę, ożywić nadzieję, głębiej doświadczyć i odwzajemnić miłość.
Z książką tą powinien zapoznać się każdy, komu nieobca jest poważna refleksja nad życiem.
- dr n. med. Jacek Matter
Alfred Palla— pisarz, teolog, biblista i podróżnik. Studiował w Pedagogicznym Studium Technicznym w Gliwicach, w Wyższej Szkole Pedagogicznej w Krakowie oraz na Andrews University w stanie Michigan, a doktoryzował się w Fuller Theological Seminary w Kalifornii. Napisał między innymi: „Sukces w twoich rękach”, „Poznaj swoją osobowość i dary duchowe”, „Radość mimo trudności”, „Skarby Świątyni”, „Sekrety Biblii”, „Całun Turyński: wielka historia czy wielka mistyfikacja?”,„Mądrostarożytnych”, „Kod Leonarda da Vinci: fakt czy fikcja?”.
Wydawnictwo: Bogulandia
Data wydania: 2013-08-29
Kategoria: Duchowość, religia
Radości nigdy za wiele. Tak uważał Paweł z Tarsu, pisząc list do wierzących w Filipii. Co było źródłem jego radości? Nie okoliczności...
"EXODUS z Egiptu do Ziemi Obiecanej". Izrael w Egipcie, plagi, exodus i wejście do Kananu w oparciu o źródła biblijne, pozabiblijne i dane archeologiczne...
Chcę przeczytać,