Kuchnia francuska

Ocena: 0 (0 głosów)
To poparte autorytetem wydawnictwa Larousse kompendium wiedzy o żywności i sztuce przyrządzania potraw prezentuje na znakomitych barwnych zdjęciach ponad sto produktów - ryb, mięs, drobiu, jarzyn, owoców i wielu innych - oraz doradza, kiedy je kupować, jak przechowywać i jaką wybrać metodę przyrządzania, żeby danie było najsmaczniejsze. Zebrano w formie ponad 500 łatwych do wykonania, a równocześnie zachowujących finezję kuchni francuskiej przepisów. Znajdujemy tu prpozycje przystawek, zup, dań głównych, dodatków i deserów. Książka gwarantuje sukces kulinarny nawet tym, którzy dopiero uczą się gotować. Jest to przede wszystkim nowoczesny poradnik, ułatwiający przygotowanie zarówno codziennych posiłków, jak i wytwornych przyjęć. Książka zawiera propozycje menu na każdą porę roku i na różne okazje: od intymnej kolacji we dwoje aż po wielką galę. Doradza też, jak serwować potrawy, jak je przybierać i jakie wina będą najlepiej im towarzyszyć, tak aby każdy posiłek był wielkim, odświętnym przeżyciem.

Informacje dodatkowe o Kuchnia francuska:

Wydawnictwo: inne
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788389181152
Liczba stron: 318

więcej

Kup książkę Kuchnia francuska

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Kuchnia francuska - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Klubowe dziewczyny 2
Ewa Hansen ;
Klubowe dziewczyny 2
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy