Glow

Król nie żyje, ale czy to oznacza, że Auren jest wolna?

Wyswobodziłam się spod panowania Midasa i znam swoją wartość. Już nigdy więcej nie pozwolę na to, bym stała się narzędziem w cudzych rękach.

Moje życie składało się z pozłacanych kłamstw, ale opuściłam złotą klatkę. A teraz pragnę powstać niczym Feniks z popiołów i nauczyć się władać moją mocą. To nie będzie proste, bo zabicie króla niesie za sobą konsekwencje.

Na szczęście mam u swego boku innego króla. Będę walczyć dla niego, a on będzie zabijał dla mnie. I jeśli trzeba, ...zostaniemy złoczyńcami.

Nadszedł czas, bym szła własną drogą.

Glow to czwarta część Sagi o złotej niewolnicy. Wcześniej ukazały się Gild, Glint i Gleam.

Książka dla czytelników 18+

Informacje dodatkowe o Glow:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-03-19
Tytuł oryginału: Glow

Tagi: fantasy

Kup książkę Glow

Glow - opinie o książce

"Glow" to już czwarty tom Sagi o złotej niewolnicy. Po zakończeniu trzeciego nie mogłam doczekać się aż przeczytam o dalszych losach Auren. Jednak tego, co zaserwowała nam autorka zdecydowanie się nie spodziewałam ?

Auren po tym co zrobiła panicznie boi się używać mocy. Kiedy jednak się przełamuje jest szczęśliwsza niż kiedykolwiek. Niestety radość nie trwa wiecznie i trzeba wrócić do rzeczywistości, gdzie konsekwencje jej czynu mogą wywołać wojnę.

W tym tomie bardzo podoba mi się świadomość Auren, która wyciągnęła wnioski ze swojej przeszłości i chce iść dalej. Choć zamieniła jednego króla na drugiego to zdecydowanie obie relacje mocno się od siebie różnią. Bardzo podobało mi się również rozszerzenie narracji o innych bohaterów takich jak królowa Malinea, czy Osrik. Do tego dowiadujemy się zdecydowanie więcej o Królu Gnicia i poznajemy jego dzieciństwo.

Jeśli jesteście ciekawi dalszych losów Auren to nie ma co zwlekać! W "Glow" nie zabraknie zwrotów akcji i ognia między bohaterami. A jeśli ktoś jeszcze nie zna tego cyklu to zachęcam do nadrobienia, bo dużo tracicie ?

Gleam
Raven Kennedy0
Okładka ksiązki - Gleam

Z potulnej niewolnicy Auren zmienia się w przebiegłą wojowniczkę, a tłumiony latami gniew wybucha. Nie wybieram jego. Już nie. Pora, żebym wybrała siebie...

Gild
Raven Kennedy0
Okładka ksiązki - Gild

W Highbell, zamku króla Midasa, wszystko jest zrobione ze złota. Nawet Auren, uratowana ze slumsów ulubienica króla, naznaczona jest jego złotym dotykiem...

Kochana córeczko
Anna Siedlecka ;