Elementarz. Czytamy metodą sylabową

Nauka czytania metodą sylabową jest polecana przez najlepszych nauczycieli i metodyków nauczania wczesnoszkolnego. Przygotowany przez wydawnictwo Greg "Elementarz" umożliwia dzieciom szybkie opanowanie tej umiejętności. Publikacja zawiera zabawne czytanki o ciekawej dla najmłodszych uczniów tematyce, uzupełnione kolorowymi ilustracjami. Atutem książki jest przemyślana kompozycja, uwzględniająca potrzeby i możliwości dzieci przystępujących do nauki czytania.

Informacje dodatkowe o Elementarz. Czytamy metodą sylabową:

Tłumaczenie: Polska
Ilustracje:Sławomir Daniec

Kup książkę Elementarz. Czytamy metodą sylabową

Elementarz. Czytamy metodą sylabową - opinie o książce

Nasz ostatni hit to elementarz od Wydawnictwa Greg, jest to idealna książka dla dzieci które znają już alfabet i próbują czytać oraz tych które dopiero zaczynają swoją przygodę z literkami. Książka napisana jest bardzo przyjaźnie dla dzieci, na każdej stronie jest inna literka a do tego kilka obrazków rzeczy do codziennego użytku zaczynające się właśnie na tą literę oraz grafika nawiązująca do tych wszystkich rzeczy. Pół książki to nauka literek a drugie pół to krótkie opowieści podzielone na sylaby wraz z obrazkiem.
Ta książka to idealny prezent dla dziecka które chłonie wiedzę z otoczenia, jest tam wszystko co potrzebne do nauki czytania, każda literka jest bardzo dobrze pokazana jak ją zapisywać wielką oraz małą literą a do tego dużo przykładów. Są pojedyncze wyrazy, zdania oraz całe opowiadania więc przygodę z tą książką można zacząć dość wcześnie i posłuży nam na długo.
U nas książka na prawdę się sprawdziła, Zuzia poznała wiele nowych słów i z chęcią powtarza alfabet, nauka czytania jeszcze przed nami ale jestem tego pewna że pomoże nam w tym ta książka oraz inne tego wydawnictwa.

Kyle
T.M. Piro