Ona- z przeszłością, o której każdy chciałby zapomnieć.
On- który wzbudza w niej dawno wyparte uczucia.
Łączy ich wiele i jeszcze więcej dzieli.
Kobieta wzbrania się przed pożądaniem, które budzi w niej nieznajomy i stara się jak najbardziej go do siebie zniechęcić.
Pamięta, że miłość to tylko niebezpieczeństwo.
Gdy jednak przeszłość powraca do niej ze zdwojoną siłą Octavia Russo musi stawić czoło nie tylko śmiertelnemu wrogowi, ale także miłości, która zjawia się niespodziewanie.
Tym razem na szali jest nie tylko jej życie, ale życie mężczyzny, który zajął drugą połowę jej serca.
Czy uda się wybrnąć jej cało z tej sytuacji? Jak wiele musi poświęcić, aby uratować życie człowieka, którego pokochała?
Co jeżeli jej plan się nie powiedzie? Planu B nie będzie, a Octavia będzie musiała wybrać drogę, która zaważy na losie wszystkich.
Czy Octavia pokona duchy przeszłości?
Jak skończy się rozgrywka, która zaczęła się w przeszłości i znów wyciąga swoje macki po kobietę?
Nie wszyscy wygrają tę walkę.
Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2022-04-07
Tytuł oryginału: Druga połowa serca
Język oryginału: Polski
Octavia ma za sobą trudną przeszłość, dlatego tak bardzo kobieta wzbrania się przed uczuciem, które wzbudza w niej nieznajomy mężczyzna. Okazuje się, że przeszłość powraca ze zdwojoną siła, a Octavia będzie musiala pokonać wiele przeciwności losu by uratować swoje życie oraz życie mężczyzny, który zajął drugą połowę jej serca. Czy Octavia upora się z demonami przeszłości? Jak wiele kobieta będzie musiała poświęcić dla miłości?
Książka jest debiutem autorki, a ja bardzo lubię czytać historię debiutujących autorów, za każdym razem jestem ogromnie ciekawa czym mogą mnie zaskoczyć. Książka liczy niespełna 300 stron, napisana jest przystępnym i lekkim językiem, co sprawiło, że przeczytałam ją w niecałe dwie godziny. Autorka stworzyła ciekawą i intrygującą fabułę, która naprawdę wciąga od pierwszych stron, a bohaterowie książki to charakterne postaci, które często mnie zaskakiwały i zaskarbiły sobie moją sympatię. Autorka pokazuje jak wiele jest w stanie poświęcić człowiek dla miłości, dla drugiej osoby, która wiele dla nas znaczy. Dzieje się tutaj naprawdę dużo, więc na nudę z pewnością nie będziecie narzekać, autorka serwuje czytelnikowi wiele skrajnych emocji, które przeżywałam na równi z bohaterami. Samo zakończenie tej książki naprawdę mocno intryguje, sprawia, że po prostu nie będzie innej opcji jak siegniecie po kontynuację. Może nie wszystko było tutaj dopracowane w stu procentach, ale to w końcu debiut, w każdym bądź razie autorka ma duży potencjał i myślę, że kontynuacja losów Octavii oraz Deamona może mnie jeszcze mocno zaskoczyć i dostarczyć wielu emocji. Polecam! Moja ocena to 8/10.
”Druga połowa serca”
Kolejny debiut od naszych polskich autorek , tym razem od Eweliny Turczak. Romans mafijny. Główna bohaterka była od dziecka wychowywana na zabójczynię. Brzmi znajomo? Fakt, niedawno czytałam książkę z podobnym wątkiem wiodącym ale obie są zupełnie różne. Bohaterki zupełnie nie są do siebie podobne. Niestety tej jakoś nie potrafiłam polubić, mimo,że się starałam i podobno jak dotąd tylko ja mam do niej pewną awersję ;) cóż, każdy ma inny gust, mój widocznie jest wyjątkowo indywidualny…
Octavia Russo była jeszcze dzieckiem gdy straciła matkę. Ojciec wychowywał ją twardą ręką na kobietę, która jest żywą bronią. Uczucia dla niej są słabością. Nie ma nikogo bliskiego prócz Keirana, którą dawniej ją trenował, obecnie pełni funkcję towarzysza pod jednym dachem. Czemu jej nie polubiłam ? Dla mnie ta bohaterka jest idealnym przykładem na to jaka jest różnica pomiędzy pewnością siebie , a zarozumiałością. Ma się za niepokonaną i wręcz nieomylną, a tymczasem wciąż wpada w tarapaty , z których nie raz ratuje ją wyjątkowo intrygujący Deamon. Kim jest ten mężczyzna? Nie zdradzę ale tu akurat autorka fajnie urozmaiciła historię. Zarówno Deamon jak i jego przyjaciel - Quinn, zyskali moją sympatię. Ciekawie wykreowani i zabawni bohaterowie.
Między Octavią , a Deamonem iskrzy, jednak kobieta nie chce go do siebie dopuścić, nie chce mieć kogoś kogo mogłaby stracić. Nie jest świadoma w jak wielkim niebezpieczeństwie są oboje, niezależnie od tego czy zdecydują się na coś więcej. Bo od lat w pobliżu Octavii jest ktoś, kto uważa, że kobieta należy do niego . Co się stanie gdy oboje wpadną w ręce psychopaty ?
No i tu też mnie Octavia rozczarowała . Deamon i jego przyjaciel mieli środki i możliwości by uratować sytuację, wystarczyło to wykorzystać, jednak heroiczna kobieta uznała, że sama da radę . Miałam też wrażenie ,że chwilami autorka albo niedokładnie przemyślała pewne sceny albo niedostatecznie zagłebiła się w szczegóły… Konkretnie chodzi mi o jedną scenę gdy Octavia skrada się do Deamona by się z nim pożegnać. Mężczyzna związany i w zamknięciu, bez możliwości skorzystania z prysznica, a mimo to w namiętnym uniesieniu bohaterka delektuje się …jego smakiem. Scena erotyczna, która mnie nieco…zniesmaczyła. Ale ja lubię się nadmiernie czepiać.
Ciekawym wątkiem było pojawienie się Aleksa, jego rola w życiu Octavii, a także przeszłość, traumatyczne doświadczenia jakie ona sama przeżyła. W sumie złapałam się na tym, że liczyłam na jakiś wątek erotyczny lub romantyczny pomiędzy tą dwójką co w zasadzie byłoby zapewne chore i niemoralne ale mogłoby urozmaicić całość. A jak było ? Jak zakończyła się ta historia ? Tak , że szlag trafia bo urywanie w takich momentach powinno być zakazane albo chociaż ciąg dalszy powinien być z miejsca dostępny. Jednak niestety trzeba czekać i czekam, bo muszę się dowiedzieć co będzie dalej. Może Octavia nieco spokornieje . Pożyjemy zobaczymy.
Nie była to zła książka ale liczyłam na to, że porwie mnie bardziej. Lekka lektura przy której można się zrelaksować. Wiele osób jest nią zachwyconych , ja jestem tu ewenementem ;) Jak na debiut jest to całkiem niezły start, obiecujący. Polecam osobiście się przekonać. Dziękuję Waspos za egzemplarz do recenzji.
"Druga połowa serca" Eweliny Turczak @mommy_like_books o debiutujący bardzo dobry romans mafijny.
Octavia Russo to młoda dziewczyna a jednocześnie pozbawiona skrupułów, płatna zabójczyni. Na ciele i psychice ma ślady traumatycznych przeżyć, jakie zafundował jej człowiek w masce zorro. Podczas kolejnego zlecenia, dziewczyna zostaje uprowadzona przez nieznajomego mężczyznę. Jest nim Daemon, jak się okazuje działa na dwa fronty. Prowadzi nielegalne interesy oraz jest agentem pod przykrywką. Ich drogi krzyżują się, ponieważ za dziewczyną podąża pewien "cień", który psuje interesy Daemona.
Czy dwie tak różne połowy serca, połączą się w całość ?
Do jakich poświęceń są gotowi by walczyć o tą drugą osobę?
Sięgając po tą historię, nie sądziłam, że tak mnie pochłonie ! Nie mogłam się oderwać od losów bohaterów. Fabuła jest tak znakomicie wymyślona i dopracowana, że trzyma czytelnika w niepewności do ostatniego rozdziału. Samo zakończenie zostawia w takim zawieszeniu, że już się nie mogę doczekać kontynuacji tej powieści 😍. Nie ma mowy o nudzie. Co chwilę coś się dzieje. Dodatkowym plusem, jak dla mnie, książka jest napisana z perspektywy trojga postaci.
Porwania, zabójstwa, tajemnice i gorące sceny erotyczne. Właśnie na te wątki trafimy czytając tą powieść. Ja osobiście uwielbiam takie książki !
Gorąco i szczerze polecam ♥️
Ta książka jest debiutem Autorki. I jednocześnie 1 tomem dylogii. Jak dla mnie, jest to bardzo dobra historia, którą przeczytałam z dużym zainteresowaniem. A o czym jest? O tym kilka słów poniżej.
Octavia Russo jest bardzo groźną i niebezpieczną kobietą. Para się bowiem "pracą", jaką jest zabójstwo na zlecenie. Jest zimna, profesjonalna i doskonała w tym, co robi. Jest samowystarczalna. Sex traktuje jak rozrywkę na jedną noc. Wyznaje zasadę : zabawić się i zapomnieć. Wie, że nigdy się się nie zakocha. Bo według niej miłość to zło i niebezpieczeństwo. Dziewczyna bowiem skrywa głęboką tajemnicę, która diametralnie zmieniła jej życie. I po części sprawiła, że jest teraz taka a nie inna.
Deacon z kolei to mężczyzna przystojny, o silnym charakterze. Ma hipnotyzujące spojrzenie i sprawia, że w Octavii budzą się uczucia, które nigdy nie powinny mieć miejsca. Gdy koszmar dziewczyny, znowu wraca do niej po latach, czuje że teraz musi zawalczyć nie tylko o siebie, ale również o mężczyznę, który stał się jej bliski. Jak daleko będzie musiała się posunąć, aby uratować ukochanego przed śmiercią? Czy ma plan, jak cało wyjść z tej opresji? Jakie decyzje podejmie? Czy wspomnienia mogą ją całkowicie zniszczyć? Czy historia zatoczyła koło? Kto wygra, a kto będzie przegranym podczas tej najważniejszej walki? Tyle pytań a odpowiedzi poznacie podczas czytania.
Uważam, że jest to bardzo udany debiut Autorki. Książkę czyta się z dużą ciekawością i zainteresowaniem. W moim przypadku, ciężko mi się było od niej oderwać. W zasadzie odłożyłam pozycję, dopiero po jej skończeniu 🙂🙈 ciekawa historia, nie za długie rozdziały i dobra dla wzroku czcionka. Książkę czytało się przyjemnie, choć to typowy romans mafijny. Są też delikatne sceny erotyczne, jednak nie są one tematem przewodnim. Autorka zaskoczyła mnie bardzo zakończeniem tej opowieści. Z chęcią sięgnę po 2 tom, aby dowiedzieć się, jakie będą dalsze losy bohaterów. Sądzę, że jest to bardzo udany debiut, idealny na wieczór. Podczas lektury można się zrelaksować i spędzić przyjemnie czas. Bardzo się cieszę, że mogłam poznać pióro kolejnej, polskiej i debiutującej autorki. Bo to zawsze jest odkrycie kogoś i czegoś nowego. ;) Autorce serdecznie gratuluję udanego debiutu ;) polecam Wam tę pozycję na wieczór i przyznaję 9 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐/10 punktów ;) a Wydawnictwo WasPos bardzo dziękuję za egzemplarz do recenzji ;)
Dziś chcę Wam przedstawić debiut Eweliny Turczak, który jednocześnie jest pierwszym tomem dylogii ,,Druga połowa serca".
Octavia jest niezależną, silną kobieta z przeszłością. Deamon to mężczyzna, który kilkukrotnie ratuje kobietę z opresji i jednocześnie wzbudza w niej dawno uśpione uczucia. Miłość nie wybiera, więc Octavia musi zmierzyć się nie tylko z przeszłością ale także z rodzącym się uczuciem. Tym razem zagrożone jest nie tylko życie kobiety, ale także mężczyzny, który zajął drugą połowę jej serca.
Czy Oktavia pokona duchy przeszłości?
Ogólnie książkę czytało mi się dobrze i dość szybko. Autorka miała dość ciekawy pomysł na fabułę, która przepełniona jest wieloma emocjami oraz zwrotami akcji. Nie ma tu nudy cały czas coś się dzieje. Bardzo polubiłam Octavię, która została przedstawiona jako silna i odważna oraz bezwzględna kobieta. Ale czy na pewno taka jest? Octavia pod maską pozorów stara się ukryć przeszłość, której wspomnienie do dziś wywołuje u niej ciarki. A mężczyzna, który okazuje jej zainteresowanie wzbudza jednocześnie podniecenie i wspomnienia. Poznajemy tu Deamona mężczyznę z krwi kości, który twardo stąpa po ziemi i wie co chce szczególnie od kobiety. Dobrze wykreowana postać prześladowcy Octavi, który przyprawiał mnie o dreszcze.
Zakończenie, no cóż nie mogło być inne po prostu mnie zaskoczyło i spowodowało, że teraz muszę bardzo cierpliwie czekać na kolejny tom.
Książkę polecam!!!
Miłość to tylko niebezpieczeństwo. O tym Octavia wiedziała od najmłodszych lat. Gdzie podziała się Octavia Russo? Daemon wychodzi z siebie, lecz niebywałe...
Przeczytane:2022-05-28, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2022,
Octavia Russo od najmłodszych lat wychowywana jest bardzo surowo. Wszystko po to, aby wyćwiczyć ją na płatna zabójczynie. Kiedy dorosła jest jedną z najlepszych łowczyń głów.
Bez mrugnięcia okiem zabija. Kiedy na jej drodze pojawia się Lukas, a raczej Daemon i wyciąga ją z niejednej opresji, serce dziewczyny topnieje, a demony przeszłości powracają. Mężczyzna również pochodzi z mafijnego świata, tylko czy na pewno stoi po ciemnej stronie?
Czy Octavia powstrzyma uczucia, aby dalej uchodzić za bezwzględną zabójczynie?
"Druga połowa serca" to debiut autorki. Moim zdaniem bardzo udany, jednak znajdziemy kilka niedociągnięć. Momentami wprowadzony zostaje chaos, a czytelnik otrzymuje sprzeczne informacje. Mimo to książka bardzo mi się podobała. Akcja mknie jak szalona, nie ma w niej nudy i zbędnych opisów. Chemia między bohaterami wyczuwalna w każdym rozdziale, bez zbędnych kłótni, chociaż Octavia to zdecydowanie wcielony diabeł. Historię poznajemy z trzech perspektyw. Dzięki temu fakty idealnie się zazębiają i bardzo dobrze możemy poznać uczucia postaci. Nie zabrakło gorących, erotycznych chwil oraz wątków, które rozrywają serce.
W tym opowiadaniu znajdziemy wszystko czego można się spodziewać po dobrym romansie owianym niebezpieczeństwem.
Czyta się szybko i wciąga od pierwszych stron. Spokojnie na jeden wieczór.
Całość pomimo niedociągnięć wypada naprawdę dobrze. Czekam na kontynuację 😉