Córka rzeźnika

Fania Kajzman - oddana żona i matka pięciorga - szokuje mieszkańców swojego miasteczka, Motolu, gdy opuszcza w środku nocy dom i rozpływa się w mroku. Wprawdzie mężczyźni znikają w tej okolicy od lat, ale żony i matki? Nigdy. To niedorzeczne. Jak mogła to zrobić?
Z pewnością nie ma żadnego powiązania pomiędzy Fanią Kajzman i osobliwym morderstwem na skraju drogi do miasteczka Telechany. To byłoby jednak aż zbyt niesamowite. Prawda?

To wciągająca i niezwykle bogata powieść o miłości, poświęceniu i o tym, do czego możemy się posunąć w obronie najbliższyc

Informacje dodatkowe o Córka rzeźnika:

Wydawnictwo: Poznańskie
Data wydania: 2021-08-11
Język oryginału: hebrajski
Tłumaczenie: Anna Halbersztat

Tagi: bóg

Kup książkę Córka rzeźnika

Córka rzeźnika - opinie o książce

Avatar użytkownika - Marigolds216
Marigolds216
Przeczytane:2022-09-11, Ocena: 5, Przeczytałem,

To doskonała lektura na długie jesienne wieczory.  Historia o odwadze, rodzinie, przywiązaniu do tradycji i poszukiwaniu własnej drogi.
Autor przenosi nas do carskiej Rosji, aby wśród małych, żydowskich miasteczek towarzyszyć Fani Kajzman w jej najtrudniejszej w życiu podróży. Gdy szwagier Fani znika z domu w niewyjaśnionych okolicznościach, a jej siostra jest zrozpaczona to właśnie ona postanawia go odnaleźć. Uzbrojona w nóż rzeźnicki swojego ojca i w towarzystwie miejscowego odludka wyrusza na poszukiwania. Dla miejscowej społeczności jest to zachowanie dość nietypowe, wszak Fania zostawia w domu piątkę swoich dzieci i męża. Pojawia się zatem pytanie czego tak naprawdę szuka Fania? I jakie to będzie miało dla niej konsekwencję w przyszłości? Przeczytajcie sami, naprawdę warto.

Avatar użytkownika - NicoMinoru
NicoMinoru