Bohaterki nie rozmawiają ze sobą od świąt. Yuzu chce naprawić ich relację podczas wycieczki szkolnej, ale spóźnia się na pociąg i musi jechać następnym połączeniem. Przypadkiem spotyka Sarę – uroczą, młodą dziewczynę, która dodaje jej odwagi. Yuzu postanawia wyznać swoje uczucie Mei, ale na drodze staje jej Nina, siostra Sary!
Wydawnictwo: Waneko
Data wydania: 2019-08-26
Kategoria: Komiksy
Tłumaczenie: Mateusz Makowski
Gdy zmniejsza się fizyczny dystans między siostrami, Yuzu zdaje sobie sprawę ze swoich uczuć. Wie jednak, że Mei to teraz jej rodzina i przez to nie może...
Yuzu i Mei są parą.Koleżanka ze szkoły, Nene, zostaje fanką Yuzu, na znak czego również farbuje włosy. Siostra Mei próbuje ją chronić, ale...
Przeczytane:2019-09-03, Ocena: 4, Przeczytałem,
NIE MA TEGO ZŁEGO…
Pierwszy tom „Citrus” okazał się tylko niezłą i aż niezłą rozrywką. Gorszą, niż się spodziewałem po wszystkich tych pochwałach, jakie na temat serii czytałem, lepszą, niż obawiałem się po tematyce. Drugiemu dałem wiec kredyt zaufania, ale doszedłem do wniosku, że jeśli w trzecim poziom nie podniesie się, pewnie daruję sobie dalsze przygody głównych bohaterek. Na szczęście, jak się domyślacie, autorka zdołała zaserwować mi satysfakcjonującą opowieść, dlatego teraz sięgnąłem po część czwartą i muszę przyznać, że całość rozkręca się całkiem dobrze i chętnie poznam też kolejny tomik.
Chcesz tam zajrzeć? Do mojego wnętrza? Mei postanawia odwdzięczyć się Yuzu za wszystko, co dziewczyna dla niej zrobiła, oddając się jej. Czy jednak do czegokolwiek między nimi dojdzie?
Wkrótce potem Yuzu postanawia wykorzystać szkolną wycieczkę do naprawienia relacji z siostrą. Rzecz w tym, że zasypia i spóźnia się na pociąg. Nie ma jednak tego złego, co by na dobre nie wyszło. Dzięki pomyłce spotyka na swojej drodze inna nastoletnią lesbijkę, sympatyczną Sarę, dzięki której zaczyna inaczej patrzeć na wszystko, co dzieje się w jej życiu. Nie wie jeszcze jednak co to będzie dla niej oznaczało!
Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2019/09/citrus-4-saburouta.html