Basia i skarby

Ten weekend jest nietypowy. Rodzice wyjeżdżają, a Basią i Jankiem zajmuje się Stryj Grześ. Stryjek - poszukiwacz przygód i obieżyświat - zabiera Basię i Janka na wycieczkę, podczas której dzieci odwiedzają pełen skarbów zamek i przeżywają emocjonujące chwile. A co okaże się największym skarbem dla Basi? Przekonajcie się sami!

Informacje dodatkowe o Basia i skarby:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2022-10-12

Kup książkę Basia i skarby

Basia i skarby - opinie o książce

Przed Basią i Jankiem niezapomniany weekend. Rodzice wyjeżdżają, a nimi ma zająć się Stryj Grześ. Nie jest on jednak takim zwykłym wujkiem, jest poszukiwaczem przygód i dużo podróżuje po świecie. Zamiast spędzać czas w domowy zaciszu, zabiera dzieci na wycieczkę. Gdzie pojadą? Co zobaczą? Co znajdą?

Historia ciekawa, momentami zabawna, zdecydowanie wciągająca młodego czytelnika.

Tekst dość prosty, zrozumiały dla dziecka.

Okładka w książce twarda, solidna. Dzięki niej książka posłuży długi czas.

Ilustracje ładne, kolorowe. Przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.

To kolejna książka z przygodami o sympatycznej Basi, jaką mam przyjemność recenzować. Moim zdaniem jest ciekawa, ładnie wydana i zdecydowanie warta dołączenia do domowej biblioteczki.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Avatar użytkownika - zabciaczyta
zabciaczyta
Przeczytane:2022-11-06,

"Basia i skarby" Zofii Staneckiej z nieszablonowymi ilustracjami Marianny Oklejak to kolejna część przygód sympatycznej dziewczynki i jej bliskich.
Tym razem rodzice postanowili spędzić trochę czasu tylko we dwoje. Basia i jej starszy brat Janek, razem ze stryjkiem Grześkiem ruszają na poszukiwania skarbów. Zwiedzają skarbiec w zamku, całkiem pokaźnych rozmiarów, poznając przy okazji wiele historycznych ciekawostek. Dzień pełen wrażeń skłania Basię do refleksji. Dziewczynka odkrywa, co dla niej jest największym i najcenniejszym skarbem.
Jeżeli chcecie się dowiedzieć, co to takiego, sięgnijcie po książkę

Basia, Franek i samochody
Zofia Stanecka0
Okładka ksiązki - Basia, Franek i samochody

Basia jest starszą siostrą. Dużo się z Frankiem bawi, czasem się na niego złości, ale przede wszystkim jest dla niego wzorem i przyjacielem. Krótkie opowiastki...

Basia i przegrywanie
Zofia Stanecka0
Okładka ksiązki - Basia i przegrywanie

Basia, Dziadkowie i kuzynka Lula jadą nad jezioro. Kiedy zaczyna padać deszcz, rodzina decyduje, że najlepszym sposobem na nudę będzie wspólne granie....

Kyle
T.M. Piro