„Marzenia, wolność i miłość, Proza życia wymieszana z wierszem” cz.2
Mieszkać gdzieś sobie, razem się budzić,
Kawę zaparzyć i się nie nudzić.
Jak dzień pochmurny problemów naniesie,
Przytulić się mocno, zapomnieć o stresie.
Miłość, co to jest miłość? Dla jednych skrzydła, dla innych obniżone tętno, zobojętnienie na sprawy ważne i głowa w chmurach, a sex? To nie porno strony, zostanę przy miłości.
Twój Świat
Zamknięty Twój świat w czterech ścianach domu.
Nie ma miejsca na miłość, oddanie i spokój.
Twoje serce krzyczy, dech Ci zapiera,
A ty tylko milczysz, bo nikt Cię nie docenia.
Mnie pełno jest wszędzie, a nie ma mnie wcale,
Mój Świat się zawali, gdy Cię nie ocalę.
Jak marzenia się spełnią i będziemy razem,
Pójdziemy boso po piaszczystej plaży.
Przy zachodzie słońca będą ptaki śpiewać,
A my zakochani dotkniemy nieba.
Przywiązane do siebie, drogi nasze,
Będziemy ze sobą już na zawsze.
Ładnie powiedziane, „ będziemy ze sobą już na zawsze” to bądźmy, czas pokaże. Uważajcie z tym chodzeniem po plaży boso, można się nieźle skaleczyć. A sex? No dobrze, są dzieci:
Moje Córki
Moje córki – Piękna sprawa,
Całe życie to zabawa.
Już są w parku, potem w szkole,
One zawsze są wesołe
Tylko figle, tylko psoty,
W głowie same są głupoty.
- Pobawimy się dziś w berka,
Może mama da cukierka.
Jeszcze tort nam uszykuje,
Jakieś lody zaserwuje.
Mama na to – Lekcje zrobić!