Lupo

Tom 1 cyklu Gangsterzy Nowego Jorku

Lubicie bajkę o Kopciuszku? Która z nas nie marzyła, aby stać się takim Kopciuszkiem i zgubić pantofelek na balu, aby odnalazł go piękny książę🥰

"Lupo" niby romans mafijny, ale przewodzi mi na myśl właśnie taką bajkę o Kopciuszku. Biedna dziewczyna Mariposa żyje z dnia na dzień, nie ma pieniędzy nawet na jedzenie. Na domiar złego, zostaje wyrzucona z pracy i z mieszkania, które w rzeczywistości jest wielką norą, a bardziej wylęgarnią szczurów. Życie ją nie szczędzi do momentu spotkania swojego księcia z bajki, a raczej mafii - Capo. Dalsze jej życie to będzie jeden wielki sen, aranżowane małżeństwo, bogactwo i luksus oraz mafijny świat, który pokaże jej swoje ciemne i brutalne strony.

To była dobra książka, może dlatego mi się spodobała, bo lubię powieści mafijne i jak tylko mogę to sięgam po nie, a ta nie należała do słodko-pierdzących książek. Momentami była mocna i wulgarna, nie raz sypały się przekleństwa, owszem nie zabrakło i scen erotycznych, ale jakoś mnie one, aż tak nie odpychały. Piękna historia, dająca nadzieję i szansę, że nie wszystko jest stracone i nie należy się poddawać, gdyż los bywa przewrotny i może odmienić nasze życie o 360°.

Na początku chcę Was uprzedzić, abyście tylko książki nie słuchali jako audiobooka, ja akurat słuchałam go na empik go i lektor był beznadziejny. Szkoda, że nie było podziału na damski i męski głos, wtedy słuchałoby się tego o wiele przyjemniej. I tak, to był mój pierwszy raz z audiobookiem i bardzo mi się spodobała taka wersja książki, co najważniejsze, mogłam jej słuchać w każdej chwili, nawet przy zmywaniu😁 Z takich minusów to dorzucę jeszcze okładkę, bo dlaczego nie dali na niej jakiegoś przystojniaka, który cieszyłby oko i radował serce. Ponad połowa książki to są same opisy i to momentami nawet bardzo długie. Dialogów co kot napłakał, dlatego jeszcze bardziej cieszę się, że mogłam wspomóc się audiobookiem, bo inaczej czytanie by mi się wydłużyło. I same zakończenie, jak dla mnie dużo naciągane, więcej nie napiszę, bo nie chcę spojlerować, musicie się sami przekonać o co mi chodzi. Pomimo takich drobnych minusów, to polecam Wam zapoznać się z tą serią, czuję, że kolejne części będą jeszcze ciekawsze i trzymające w napięciu.
Za egzemplarz książki dziękuję @wydawnictwomuza ❤️

Dodał/a opinię: Klaudia Hańczuk

Tagi: Romans erotyczny bóg

Zobacz opinie o książce Lupo

Kup książkę Lupo

Pewien mędrzec powiedział mi kiedyś, że często nie dostajemy tego, czego chcemy, ale to, czego potrzebujemy

Więcej cytatów z tej książki

Corrado
Bella Di Corte0
Okładka ksiązki - Corrado

Trzecia część trylogii rozgrywającej się w świecie nowojorskich gangsterów Miałam po co żyć. Gdy tylko go zobaczyłam, od razu wiedziałam. Jego...

Cash
Bella Di Corte0
Okładka ksiązki - Cash

Druga część trylogii osadzonej w świecie bezwzględnych nowojorskich gangsterów Cash Kelly bierze to, co chce i kiedy chce. W życiu kieruje się żądzą zemsty:...

Tajemnica pozytywki
Katarzyna Grochowska