Lupo

Tom 1 cyklu Gangsterzy Nowego Jorku

Jak ja kocham takie książki :)

Uwielbiam romanse mafijne coraz bardziej. Jakoś mnie nie zawodzą. Niby ten sam wątek ale taka mnogość rozmaitych historii. I ta jest wg mnie jedną z tych , których się nie zapomina.

Niby jak myślimy o mafijnych to kojarzymy je z brutalnością, taką pełną krwi i walki historią. Tu co prawda też to mamy ale nie tylko. W tej książce jest tyle emocji i miłości w wielu postaciach, że porywa, wciąga , angażuje. No nie daje się oderwać.

Styl autorki jest piękny, pozwala płynąć przez książkę. Pisze tak subtelnie , imponująco, jej język mi się bardzo podoba.

Bohaterowie wykreowani rewelacyjnie po prostu , zarówno nasi ulubieńcy jak i ciemne charaktery.

Na wstępie poznajemy tytułowego Lupo, który w tej książce ma wiele imion, z rozdziału na rozdział poznajemy kolejne, które wraz ze zmianami w jego życiu , przyjmował. Dla Mari jest Capo, dla rodziny Amadeo, dla przeszłości... no sami się przekonajcie.

Pięć rodzin mafijnych rządzi Nowym Jorkiem , Capo miał być następcą głowy jednej z nich. Ale z racji, że okazał serce dziecku, które miało zginąć, sytuacja diametralnie się zmieniła. Gdy spotyka Maripose, jest już dojrzałym mężczyzną, niemal 20 lat od niej starszym . Jednak ta różnica wieku , nie przeszkadzała.

Mari , Mariposa też przeszła w swoim życiu już nie mało. Bez rodziny , wychowana w rodzinach zastępczych, obecnie trafia na ulicę . Biedę zna aż za dobrze. Ale nie sposób nie polubić tej istotki. I Capo nie mógł przejść obok niej obojętnie.

W wyniku pewnych okoliczności, Mari trafia do klubu , w którym, nie kto inny , a właśnie Capo urządza casting na żonę. I gdy ona okazuje się jedną z kandydatek, on nie waha się ani chwili. Po wnikliwej analizie umowy przedmałżeńskiej, zapada decyzja o ślubie. Ale czy to będzie tylko zwykły interes ?

Bardzo fajnie czytało się historię tych bohaterów, z przejęciem obserwowałam rozwój ich relacji, to jak zmieniało się stopniowo ich podejście do siebie nawzajem. Cudownie się czułam z nimi we Włoszech, tej rodziny nie da się nie pokochać. A dziadek Capo to tak wspaniała osoba, że ... Łezka się w oku zakręciła.

Nie brakuje też niebezpieczeństw , które przy okazji otwierają oczy bohaterom na ich uczucia ale też nas - czytelników, przyprawiają o szybsze bicie serca , bo naprawdę się bałam o naszą parę i nie tylko o nich .

Oczywiście polecam tę książkę, wg mnie każda miłośniczka romansów mafijnych i nie tylko, się w niej zakocha. Mi pozostaje tylko czekać na kolejne tomy a nie należę do osób cierpliwych ;)

Informacje dodatkowe o Lupo:

Dodał/a opinię: Marta BONIECKA

Tagi: Romans erotyczny bóg

Zobacz opinie o książce Lupo

Kup książkę Lupo

Pewien mędrzec powiedział mi kiedyś, że często nie dostajemy tego, czego chcemy, ale to, czego potrzebujemy

Więcej cytatów z tej książki

Corrado
Bella Di Corte0
Okładka ksiązki - Corrado

Trzecia część trylogii rozgrywającej się w świecie nowojorskich gangsterów Miałam po co żyć. Gdy tylko go zobaczyłam, od razu wiedziałam. Jego...

Cash
Bella Di Corte0
Okładka ksiązki - Cash

Druga część trylogii osadzonej w świecie bezwzględnych nowojorskich gangsterów Cash Kelly bierze to, co chce i kiedy chce. W życiu kieruje się żądzą zemsty:...

Tajemnica pozytywki
Katarzyna Grochowska