Impuls

Tom 1 cyklu Tomek Sosnowski

Dziś chcę Wam opowiedzieć o książce, która swoją premierę będzie miała 30.09.2022 na @legimibooks, wersja papierowa pojawi się 25.10.2022 @wydawnictwowonder
„Impuls” autorstwa @jolantazuber.autorka - już dawno nie czytałam książki, która wywołała we mnie tyle skrajnych emocji - od strachu, obrzydzenia po współczucie. Jeżeli uważacie, że najlepsze thrillery wychodzą spod piór zagranicznych pisarzy, to tu jest namacalny dowód na to, że rodzimy autor potrafi stworzyć coś, co dosłownie wbija w fotel.
Autorka stworzyła istny majstersztyk - nie ma tu zbędnych opisów, za to akcja, która ze strony na stronę przyspiesza , nie pozwala nam odłożyć książki na później. Do samego końca nie jest się w stanie wyczuć, jak ta historia się zakończy , a ostatnie strony przyprawiają o dreszcze.
Autorka poruszyła też trudny temat autyzmu, co warte jest nadmienienia.
Celowo nie przytoczę treści, a zostawię Wam zapoznanie się z opisem wydawcy, gdyż zapewne musiałabym zaspojlerować,czego nie chcę.
Jestem pod ogromnym wrażeniem i nadal nie mogę ochłonąć. To jedna z tych książek, która zostanie ze mną na zawsze, którą będę polecać. Nie da się o niej zapomnieć.
„Kiedy się czegoś boisz, spróbuj oswoić strach. Założyć mu maskę”
„…bo za dużo diabła chodzi po tym świecie”
Pierwszy raz jestem w stanie dać książce ocenę 10/10

Kup książkę Impuls

Obsesja pacjenta
Jolanta Żuber 0
Okładka ksiązki - Obsesja pacjenta

Daniel Porębski od dekady poszukuje prawdy na temat śmierci swojej matki. Kiedy trauma z dzieciństwa zaczyna rządzić jego życiem, zgłasza się po pomoc...

Manekiny
Jolanta Żuber 0
Okładka ksiązki - Manekiny

Młode małżeństwo z Leśniska traci w pożarze swoje jedyne dziecko. Natalia Berner pogrąża się w rozpaczy, a dramatu całej sytuacji dodaje fakt, że kobieta...

Tajemnica pozytywki
Katarzyna Grochowska