Ostry

Przez żołądek do... łóżka. A może i do serca. Kto wie?
On, Artur Ostry, jest właścicielem sieci doskonałych restauracji, które słyną z dań podnoszących libido. W dzień występuje jako szef kuchni, nocą zmienia się w mężczyznę, którego nie sposób zapomnieć. Z pozoru jest człowiekiem w pełni zadowolonym z życia, jednak nosi w sobie bolesną tajemnicę.

Ona, Lena Kruk, dwudziestopięciolatka, zapalona cukierniczka amatorka, bez grosza przy duszy. Aby utrzymać się w Gdańsku, chwyta się każdego zajęcia, choćby było najbardziej podejrzane. Podejmuje się nawet pracy w klubie erotycznym.

Na swoje szczęście w tym raczej mało sympatycznym miejscu Lena poznaje Artura, a ten docenia jej pasję i talent do produkcji słodkości. Zaprasza dziewczynę do swojego programu stażowego. Tym samym Ostry daje szansę im obojgu: jej na karierę, sobie na zmianę, na którą chyba nie jest do końca gotowy.

Jak rozwinie się ta pełna namiętności i wyrafinowanych smaków znajomość?

Informacje dodatkowe o Ostry:

Wydawnictwo: Editio
Data wydania: 2021-01-19

Tagi: rumunia słodkości Konkurs cukierniczka trudna przeszłość

Kup książkę Ostry

Więcej cytatów z tej książki

Ostry - opinie o książce

Czasem czysty przypadek może nam odmienić życie i cała nadzieja w tym, że będzie to na lepsze, a nie na gorsze. Nic nie dzieje się bez przyczyny i każde zdarzenie ma dla nas jakiś sens i może być początkiem czegoś nowego.

W tejże książce przeczytamy o takim przypadku, gdyż Lena, młoda dziewczyna zatrudniła się w lokalu, jako kelnerka, tylko nie doczytała, jakie ma w nim świadczyć usługi. Oprócz tych normalnych, ma być skąpo i seksownie ubrana i spełniać „wszystkie zachcianki” klientów. Na pierwszym i jedynym z jej udziałem takim balu (uciekła w trakcie) poznała przystojnego Artura Ostrego właściciela wielu restauracji. Mężczyzna zgodził się na odejście jej z pracy, a gdy poprawiła deser zepsuty przez kucharzy, to wtedy Artur zaproponował jej pracę we własnej restauracji. Lena zgodziła się, gdyż z zamiłowania była cukierniczką i to była świetna okazja do podszkolenia się przed prestiżowym konkursem, w którym chciała wziąć udział. Kobieta spodobała się Arturowi, zresztą z wzajemnością i oboje zaczęli się ze sobą spotykać. Oprócz miłości do gotowania i innych „uciech”, łączyła ich jeszcze trudna przeszłość, bowiem każde z nich borykało się z problemami, których do tej pory nie udało im się pozamykać. Czy uda im się naprawić przeszłość? Co dalej z ich relacją? Jaki będzie finał przygotowań Leny do konkursu.? O tym w książce „Ostry” Angeli Węckiej.

Książkę czyta się jednym tchem jest niesamowicie wciągająca, co jest dość niecodziennym zjawiskiem. Każdy rozdział powoli buduje napięcie, by osiągnąć punkt kulminacyjny na koniec danej części. Czytając ją nie możemy się doczekać co będzie dalej. Sceny erotyczne są przedstawione z uwzględnieniem wszelkich możliwych dodatków, co również jest plusem w przeciwieństwie do książek ukazujących je często we wstydliwy i dość klasyczny sposób. Tak samo opis tych wszystkich dań i deserów został tak napisany, że czytelnik zapragnie samemu je przygotować albo zrobić coś równie dobrego. Autorka wpadła na świetny pomysł, by połączyć te cukierkowe i przyjemne wydarzenia z prawdziwymi realiami życia. Jednym z nich był problem molestowania kobiet, który jest dość powszechny i nie każdy wie, jak z nim właściwie walczyć. Tu była nim dotknięta Lena, a sprawcą był jej wykładowca z uczelni. Tak samo problemy rodzinne Artura są tego przykładem, które również spotykają nas wszystkich i dzięki takiemu ukazaniu sprawy czytelnik, który ma podobne przeżycia dowiaduje się, że każdemu się to może zdarzyć i że należy z tym walczyć. Kolejnym bardzo ważnym zagadnieniem są marzenia bohaterki i mamy tutaj przykład, że zawsze należy starać się realizować to czego pragniemy i nie powinniśmy się oglądać na ludzi nam nieprzychylnych. Czytelnik sięgając po te książkę powinien być nastawiony na szereg różnych emocji tych pozytywnych, jak i negatywnych. Bywają sceny erotyczne o rożnym stopniu ostrości, przez co pozycja jest raczej dla czytelników pełnoletnich. Gorąco polecam ją wszystkim czytelniczkom, jak i czytelnikom pragnącym przeżyć pikantną historię z domieszką trudnych przeżyć, które przyniosą nam wartościowe przesłania, a być może wskażą nam drogę do właściwego postępowania w naszym życiu.

Będę opowiadała o książce ociekającej przyjemnością. Znajdziecie w niej dużo pysznego jedzenia i dużo seksu. Kiedy bohaterka wikła się w romans z właścicielem sieci ekskluzywnych restauracji, mistrzem afrodyzjaków wiadomo, że będzie ostro.

Fabuła
Lena to cukierniczka amatorka. Rzuca wszystko i przyjeżdża do Gdańska w pogoni za marzeniami. Aby samodzielnie utrzymać się w wielkim mieście chwyta się różnych zajęć. Podczas jednego – mocno nieprzemyślanego – zlecenia poznaje Artura. Znany szef kuchni bierze ją pod swoje skrzydła i daje szansę na szlifowanie umiejętności – nie tylko kulinarnych.

Kulinarne tło
Rynek książki zalewają ostatnio romanse mafijne, więc umieszczenie akcji wśród gdańskich restauratorów można uznać za oryginalne. Oboje bohaterowie uwielbiają gotować. Czytając „Ostrego” poznamy pracę w restauracji od kuchni, a bohaterowie uraczą nas prawdziwymi pysznościami.

Dochodzi do tego ciekawa konstrukcja książki. Historię podzielono na 5 części, każdej patronuje pikantna papryczka, a autorka stopniowo podkręca ostrość.

Lena i Artur zostali przedstawieni w sposób charakterystyczny dla romansów.
Ona, młoda, zdolna, ambitna. Chce dużo osiągnąć, ale w praktyce jej plan ma wiele dziur. Czasami jej reakcje są zbyt impulsywne, a nawet histeryczne. Zdarzało mi się pomyśleć: czy ty siebie słyszysz dziewczyno?. Przypuszczam, że czytelniczki będą miały dużo uwag co do jej zachowania, aczkolwiek jak uważam, ze pierwszoosobowa narracja ratuje sytuację. Lena relacjonuje to co i jak czuje. To jest jej wrażliwość i ma prawo tak odbierać pewne wydarzenia.

On, człowiek sukcesu. Bogaty, szarmancki, namiętny. Ciężką pracą zbudował swoje imperium. Zawodowo osiągnął wszystko, a prywatnie?

Bohaterowie z przeszłością
Próżno szukać w tej książce głębi, ale jej nie potrzebuję. Nigdy nie rozumiałam, dlaczego czytelnicy rozkładają tego typu romanse na czynniki pierwsze i dogłębnie analizują charakter czy postępowanie bohaterów. Dla mnie ich czytanie to czysta rozrywka. Jeżeli bohaterowie nie są nad wyraz irytujący, a fabuła nie przybiera absurdalnego wymiaru lekturę zaliczam do udanych.

Angela Węcka próbuje kreować bohaterów z przeszłością. Na światło dzienne wychodzą różne traumy. Niecierpliwych pocieszę, że książka jest krótka i wszelkie tajemnice szybko wychodzą na jaw. Akcja pędzi na łeb, na szyję jesteśmy bombardowani, na zmianę, miłosnymi uniesieniami i rozterkami bohaterów, więc za bardzo nie ma czasu na rozwodzenie się nad życiorysem poszczególnych postaci.

Podsumowanie
Czas spędzony z „Ostrym” uznaję za udany. Angela Węcka zaoferowała czytelnikom książkę lekką i, pomimo próby stworzenia skomplikowanych bohaterów, prostą. Jest to typowy "romansik pornosik" z fajnym kulinarnym tłem.

"Przez żołądek do... łóżka.
A może i do serca.
Kto wie? "

Uwielbiam jak w książkach jest wątek kulinarny. Zawsze je z przyjemnością czytam. Przez żołądek do serca. Zgadzacie się z tym??

"Ostry" to historia, od której nie mogłam się oderwać, co dla mnie jest ogromnym plusem. Zostałam "pożarta" przez fabułę. Podobał mi się wątek kulinarny i różnica wieku między bohaterami. Lubię takie klimaty.

Akcja jest dynamiczna, pędzi do przodu jak szalona. Nie ma tutaj czasu na nudę. Jednym słowem działo się, działo... Bohaterowie wyraziści i dobrze wykreowani. Jednak do końca nie kupuję ich relacji. Czegoś mi zabrakło. Ostry wcale nie był ostry. Szkoda. Po książce spodziewałam się czegoś mocniejszego, ale nie jest źle. Czytało się ją lekko i przyjemnie.

Avatar użytkownika - zaczytana_optymi
zaczytana_optymi
Przeczytane:2021-04-25,

Poznajcie Lenę Kruk - dwudzięstopięciolatkę, która jest zapaloną cukierniczką. Mieszka w małym mieszkaniu i szuka pracy... Może ktoś z Was szuka kogoś do pomocy? Jeżeli tak to zgłosić się do autorki @angela.wecka.autorka - ona z pewnością Was pokieruje gdzie jej szukać! :)

A wiecie gdzie?
Pewnie odeśle Was do lektury, by ją bliżej poznać...

A do jakiej?
Już Wam piszę...

"Ostry" - jak sam tytuł wskazuje - "będzie się działo".

Ojj...nie zaprzeczę. Było pikantnie, ale mam na myśli tutaj tylko i wyłącznie sprawy kulinarne :D

A to co działo się w sypialni to już intymna sprawa między bohaterami.
Przecież chyba nikt z Was jak szuka kogoś do pracy to nie pyta jak wygląda jego życie erotyczne prawda?

Zatem...

Kiedy Lena przypadkowo poznaje Artura Ostrego (tak... Ostry to nazwisko, a Wy o czym myśleliście? Pewnie już Wam coś innego po głowie chodziło🙈) jej życie wywraca się do góry nogami. Dzięki niemu ma szansę podszkolić swoje umiejętności cukierniczo-kulinarne.

Mężczyzna zatrudnia ją w swojej restauracji, gdzie może próbować swoich sił. Lenie jest to bardzo potrzebne, ponieważ chce wziąć udział w konkursie cukierniczym i wygrać główną nagrodę... Jak jej pójdzie?

Przekonajcie się sami!

Oczywiście oprócz kulinarnych uniesień będzie gorąco między bohaterami... A jak bardzo to odsyłam do lektury!

I co?
Przygarniecie Lenę pod swoje skrzydła? :)

Jeszcze tylko wspomnę, że jest to moje pierwsze spotkanie z piórem autorki i uważam, że było ono całkiem przyjemne!

Bardzo podobało mi się się nazwanie rozdziałów stopniami ostrości - było to ciekawe doświadczenie :)

Dziękuję @editio.red za egzemplarz recenzyjny!

🌶♥🌶RECENZJA🌶♥🌶

„Kiedy znajdziemy czas na wspólne spotkania? Kiedy znów poczuję twój zapach i dotknę twoich pośladków? Czy zatrudnienie cię nie będzie doskonałym sposobem na spełnienie naszych pragnień?”

Lena Kruk , dwudziestopięcioletnia niedoszła prawniczka, „ucieka”
przed swoimi porażkami i demonami do Gdańska, by tam rozpocząć nowe „słodkie” życie i realizując marzenia o wygraniu prestiżowego konkursu kulinarnego. Pochopnie podjęta praca bez wcześniejszego wczytania się w warunki umowy, skutkuje pracą w ekskluzywnym klubie kulinarno/erotycznym, gdzie oprócz bycia kelnerką powinna spełniać też seksualne zachcianki gości. Z opresji ratuje ją, nikt inny jak jeden z organizatorów tej imprezy, przystojny właściciel kilku restauracji a zarazem pasjonat kulinarny, specjalizujący się w daniach zwiększających libido i afrodyzjakach - Artur Ostry. Lena w zamian, ratuje deser tego wieczoru czym z miejsca oczarowuje mężczyznę ( no może także kusym i seksownym strojem kelnerki ).
Stosunki między nimi, niemal natychmiast przeradzają się w zawodowo/cielesno/smakowe uniesienia.
Lena wpatrzona w sporo starszego od siebie Artura, nie uczy się na błędach z przeszłości, lgnie do niego jak ćma do ognia i jedyne czego pragnie to poznać go bliżej. Natomiast Artur ze swoimi ostrymi „preferencjami” i siedzącymi w nim głęboko, demonami z przeszłości, nie ma zamiaru traktować tej relacji bardziej niż tylko jako dobrą zabawę....
A co się stanie, jak jedno z nich zapragnie czegoś więcej?

Przepychanki słowne, pomieszane z przepychankami erotycznymi, a to wszystko okraszone wieloma ciekawymi smaczkami kulinarnymi, ale także innymi bardziej pikantnymi momentami, które opisane są bardzo erotycznie i zmysłowo, a niekiedy mocno, ostro i dominująco, tak jak i wyuzdane są preferencje „Pana” Ostrego.

Książka „Ostry”
Angeli Węckiej, od pierwszych stron oprócz kulinarnej magii smaków, okraszona jest wzajemną pasją i przyciąganiem, wręcz takim, któremu nie sposób się oprzeć.
A świetnie opisane kulinarne kruczki, przepisy i sposoby przygotowanie potraw, świadczą na pewno o kulinarnej pasji autorki.

No i tak na koniec - świetna okładka👌👌👌

I mój ulubiony wątek BDSM 👠👠

Artur jest nieco tajemniczym prawie czterdziestoletnim kawalerem i właścicielem kilku znanych restauracji. Nikt nie wie, że mężczyzna ma kilka twarzy i bolesną przeszłość.
Lena Kruk jest osobą poszukującą pracy. Amatorsko zajmuje się cukiernictwem i prowadzi kanał o wypiekach. Pewnego razu, nie do końca świadoma tego czego się podejmuje zatrudnia się w klubie erotycznym. Tam oto poznaje Artura, który obiecuje pomóc jej wybrać deser, który pomoże jej podpić serca jury w konkursie cukierniczym. Z dnia na dzień ich relacja zmienia się w coś co odmieni życie obojga.
Czasami zastanawiam się jakie kryteria trzeba spełnić by wydać swoją książkę. Czy musi mieć to ,,coś''? Czym jest to ,,coś''? Te pytania wróciły do mnie kiedy wzięłam się za czytanie ,,Ostrego'', bo jedyny plus jaki się doszukałam w książce to niewielka liczba stron. Naprawdę nie wiem jak to się stało, że ktoś zdecydował się wydać ten koszmarek. Ta książka jest naprawdę straszna. Charakteryzuje nie do końca przemyślaną fabułą, w której namieszano do granic możliwości. Miałam nieodparte wrażenie, że została napisana bez żadnego planu a poszczególne sceny były wymyślane na bieżąco przez co czasami nie miały kompletnego oparcia w tym o czym czytaliśmy wcześniej. To jedna strona medalu. A druga? Wiele scen, które mogły dać książce przysłowiowego kopa zostały słabiutko rozwinięte stając się nic nie znaczącymi zapychaczami.
Nie mogę dobrego słowa powiedzieć na temat głównych bohaterów. Artur został wykreowany niemal jako sexoholik a jego życie to praktycznie same dramaty. Nie lepsza od Artura była zdziecinniała Lena. Po kilku dniach znajomości z Arturem stwierdziła, że to ten jedyny i obrażała się gdy ten nie chciał wyznać jej miłości. A na zgodę szli do łóżka. Nie oszukujmy się. Ich relacja była sztuczna a opierała się jedynie na próbach stworzenia deseru na konkurs cukierniczy, poznawaniu kolejnych ,,dramatów'' z życia mężczyzny i chodzeniem do łóżka. Ulżyło mi gdy dotarłam do ostatniej strony Ostrego, bo to książka bez polotu. Gdybym miała wiedzę o niej jaką posiadłam po jej lekturze z pewnością bym po nią nie sięgnęła. To jedna z najgorszych książek jakie udało mi się kiedykolwiek przeczytać.

„OSTRY”

Angela Węcka Wydawnictwo Editio Red

Lubicie książki, które łączą zmysłowe doznania z wyrafinowanym jedzeniem? To dobrze trafiliście. Angela Węcka napisała powieść idealną dla każdej kobiety.
Przez żołądek do łóżka, a może do serca? Wkrótce o tym przekona się nasza główna bohaterka. Lena – bo to o niej mowa, uwielbia piec. Ma specjalny kanał na YT, na którym wrzuca filmiki ze swoimi pysznościami. Jednak z tego się nie utrzyma. Jej marzeniem jest wygrać konkurs cukierniczy, który przeznaczony jest nie tylko dla uczniów szkół gastronomicznych. Czy jej marzenie i pracę można ze sobą połączyć?
Zaczyna pracę w klubie erotycznym jako kelnerka-hostessa. Co wyniknie z tego, gdy pozna pewnego, przystojnego mężczyznę – Artura Ostrego? Czy jej serce zabije mocniej?
Artur Ostry – jest właścicielem sieci restauracji. Przez przypadek Lena dostaje pracę w znakomitej restauracji. Jak do tego doszło, musicie przeczytać sami. Czy wspólna pasja połączy Artura i Lenę? Oboje skrzywdzeni przez los. Czy będą potrafili sobie nawzajem zaufać? Co z wymarzonym konkursem Leny? Czy weźmie w nim udział?
Mnóstwo gorących i pikantnych scen. Książka przeznaczona jest tylko dla dorosłych czytelników. Szybko się ją czyta. Idealna na jeden wieczór.
Książka jest lekka i przyjemna. Chcecie poznać historię Leny i Artura – zapraszam do przeczytania.
Czy ją polecam? Polecam ją miłośnikom książek erotycznych. Jeżeli lubicie te klimaty to ta książka przypadnie wam do gustu.

Avatar użytkownika - Kaga
Kaga
Ocena: 4, Przeczytałam, Mam,
Glow up
Angela Węcka0
Okładka ksiązki - Glow up

Zaskakujący romans w cieniu secesyjnych kamienic! Marika jest zdeterminowana. Kupuje mieszkanie w bytomskiej kamienicy. Chce je odnowić jak najniższym...

Słodka. Świąteczne opowiadanie erotyczne
Angela Węcka0
Okładka ksiązki - Słodka. Świąteczne opowiadanie erotyczne

Cześć, tu Nina. Piekę w kuchni Ostrego najlepsze ciasta i ciasteczka. Moją specjalnością są kruche słodkości, obtoczone w czekoladzie i w liofilizowanych...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;