Kto | Post |
---|---|
|
2013-02-10 21:19:32
Przewrotnie zaznaczę, że zgłaszam się do 26, choć od początku roku przeczytałam już 11. A wszystko dlatego, że gdybym wygrała (kto wie, kto wie?) mąż wywaliłby mnie z domu z 52 książkami, a 26 może się zmieści :) Na kolejny regał nie ma już ściany... |
|
2013-02-11 09:22:51
slk domyślam się, że w styl starasz się nie ingerować, chodziło mi raczej o to, że czytając i korygując, przy każdej recenzji trzeba też przyzwyczaić się do innego stylu. Dlatego pewnie ciężko korygować kilka recenzji jedna po drugiej. :-) Koshi Tobie również powodzenia, trzyma za Ciebie kciuki :-) en-ca_minne już za samo uzasadnienie należy Ci się bonus ;-) W sumie znam ten problem, ale liczę na to, że gdyby szczęście się do mnie użmiechnęło, znajdzie się dobre rozwiązanie ;-) |
|
2013-02-11 09:53:23
:) jak czytam o braku miejsca na książki to tym bardziej cieszę się że nasze "gniazdko" jest dopiero w przygotowaniu=mąż jeszcze nie jest dokładnie w stanie określić ile książek posiadam, bo są w różnych miejscach (częściowo u nas, częściowo w domu rodzinnym ;)) i na razie miejsca mi nie ogranicza i nie marudzi ;P |
|
|
|
2013-02-11 16:04:27
Jakiego typu książki znajduja się jako nagroda? |
|
2013-02-11 16:47:04
@kacpi: trudno to określić w przypadku 52 czy 26 książek. Różne. Od literatury popularnej, przez piękną, po publikacje historyczne czy katolickie. Postaramy się przejrzeć, co dany laureat czyta i pod tym kątem dobrać dla niego nagrody. |
|
2013-02-11 17:36:58
Przepraszam jeszcze raz,ale czy jak się przeczyta więcej niż 52 książki w ciągu roku,to do jakiej kategorii wejść:52,czy regularnie? |
|
2013-02-11 17:45:59
Przepraszam,bo już tyle jestem w Granice.pl i zapomniałem.Jak można zmienić typy książek które się lubi?Na przykład:z sensacyjne,na przygodowe? |
|
2013-02-11 22:31:42
@kacpi71935 Nie ma za co przepraszać :) By zmienić typy książek, które się lubi, trzeba po prostu po zalogowaniu kliknąć "Ustawienia" na pasku górnym. To jedna z opcji na samym dole. Przy więcej niż 52 książkach odpowiednia jest kategoria 52 książki. "Czytam regularnie" jest dla tych, którzy czytają zdecydowanie mniej. |
|
2013-02-12 16:23:21
dziękuję bardzo.a czy po zakończeniu konkursu,sprawdzający będą zaglądac do biblioteczek każdego uczestnika w celu wyłonienia zwycięzcy? |
|
2013-02-12 16:35:57
Cześć:) ja podjęłam się 52 książek miło bedzie udokumentowac swoje ksiażkowe wojaże:) Chciałam zapytac czy można dodawać ksiażki wraz z opiniami np raz na miesiąc?:) |
|
2013-02-12 17:47:23
Czytam i czytam. Na razie zarzuciłam Kinga. Trochę mnie on przeraża ;P I zabrałam się za lektury z "biedronki" ;) Byłam w środę na spotkaniu z pisarką Moniką Sawicką i dorwałam trzy jej książki więc teraz je zaczytuję. Jeszcze tylko nie zabrałam się za te recenzje. Kurcze, będę musiała się zmobilizować, bo jak to wygląda ;) Trzeba poważnie zakasać rękawy. |
|
2013-02-12 19:13:57
@alison2 i @helena610 - cieszę się, że moje uzasadnienie nie dotyczy tylko mnie :)) Cieszy mnie również, że Wy radzicie sobie lepiej z tym problemem (ja muszę kupować książki potajemnie;)) Swoją drogą cudny konkurs - zachęciłam już nawet moją uczennicę :) Ze staropolskim pozdrowieniem czytaczy - DARZ BOOK :) Natalia |
|
2013-02-12 21:08:20
Ja też kupuję książki. Nie mam możliwości wypożyczać książek z biblioteki bo nie zawsze udaję się do miasta. A za mnie jakoś nikomu się nie chce iść/jechać. :/ Więc kombinuję. Poluję. Powiem szczerze, że bardzo lubię słowo "polować" złączone z książkami. :D Fajnie tak wybrać się na łowy wyprzedażowe i dorwać jakieś fajne okazy. Odkryłam, że spotkania autorskie to też ciekawy sposób na spojrzenie w stronę książki z zupełnie innej perspektywy. ;) |
|
2013-02-12 21:14:46
@Siloe - zgadzam się w 100% co do polowań i spotkań. Dorzuciłabym jeszcze kluby książki - ale niekoniecznie te w bibliotekach, gdzie wszystko jest narzucone, ale takie małe, własne, domowe :) U mnie banda 6 bab spotyka się mniej więcej raz na miesiąc (zawsze to 12 książek więcej do konkursu:)), mamy swoja nazwę, pichcimy jedzenie pochodzące z kraju autora (w marcu planujemy sushi i okonomiyaki) i dyskutujemy do nocy - polecam serdecznie - to takie mało wymagające, ale cudne. |
|
2013-02-13 06:21:49
en-ca_minne szczerze zazdroszczę takich spotkań. :-) A problem z książkami rozwiązałam inaczej - lwią część zakupów robię na czytnik ;-) W ten sposób unikam ewentualnych kłótni czy tylematów, gdzie książki upychać ;-) Podobnie jak siloe nie mam zbyt dużych możliwości by korzystać z biblioteki, poza tym od czasu gdy czytnik mam chyba zrobiłam się zbyt leniwa, by tam chodzić ;-) |
|
2013-02-13 15:53:38
Ostatnio stwierdziliśmy, że warto nasze wyzwania nieco rozwinąć, uzupełnić i urozmaicić. Na przykład: zachęcając do czytania książek należących do określonego gatunku czy dotyczących konkretnej tematyki. Na początek chcemy zaprosić Was do udziału w wyzwaniu związanym z literaturą faktu, książkami historycznymi i biografiami. Zachęcamy, byście w najbliższym czasie sięgali po takie właśnie książki. Nie określamy liczby książek, które musicie przeczytać. Nie określamy konkretnych tytułów. Więcej informacji znajdziecie w wątku poświęconym temu wyzwaniu. Powodzenia! |
|
2013-02-18 10:18:42
Mam pytanie trochę nie związane z tematem... Dodałam ksiażkę "Kłamstwo doskonałe", zostało zaakceptowane przez redaktora... I dopiero teraz zobaczyłam, że jest złe wydawnictwo podane. Jak to zmienić? |
|
2013-02-18 21:20:57
Niedawno się przyłączyłam do wyzwania i do końca nie jestem pewna czy czy te opinie pisane bezpośrednio przy książce dodanej do biblioteczki są brane pod uwagę, czy tylko pisane recenzje w odpowiednim dziale? |
|
2013-02-19 09:57:56
natasha92 - książkę rzeczywiście dodałaś do bazy i wyświetla się w wyszukiwarce, natomiast nie przeszła ona jeszcze moderacji i nie została zaakceptowana - gdy to nastąpi, otrzymasz automatycznie punkty i zostaniesz o tym powiadomiona mailowo :) Przy moderacji wydawnictwo zostałoby zmienione, natomiast zrobiłem to już teraz, by rzecz nie umknęła. Shi4 - zarówno opinie, jak i recenzje będą brane pod uwagę. Nie ma znaczenia, czy dodajesz opinię, czy recenzję. |
|
2013-02-19 15:50:27
Ja mam takie jedno pytanie. Pewnie gdzieś to już tu było wyjaśnione, ale nie rzuciło mi się w oczy. Chodzi o to, że jak napisze tę recenzję to mam ją wrzucić do tej mojej półki i umieścić ją również pod tytułem owej książki na granice.pl? I mam gdzieś jeszcze to wrzucić? |